Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre, Constantinescu, Strutinsky şi Elan Schwartzenberg au pierdut definitiv procesul de la Curtea de Apel Bucureşti

ro

01 May, 2017 00:00 8020 Marime text
Reclamanţii au dat în judecată Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 1, respectiv Direcţia Generală a Finanţelor Publice, iar aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, legătura dintre reclamanţi constă nu numai în faptul că unii dintre ei sunt cercetaţi împreună în diferite dosare penale, ci şi în faptul că, potrivit presei bucureştene, aceştia ar avea în comun un bloc de pe raza Sectorului 1 din capitală.
 
Verdict final în dosarul în care fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Ştefan MazăreSorin Strutinsky, Adriana Strutinsky, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, împreună cu soţia sa, Codruţa Mihaela Constantinescu, afaceristul Ionuţ Barbu şi Elan Schwartzenberg, au chemat la judecată Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 1, respectiv Direcţia Generală a Finanţelor Publice.
 
Iniţial, dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Bucureşti, la Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal, la data de 23 mai 2016. Pe lista reclamanţilor se află Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, Ioana Nadolu, Carmen Antoanela Stăncescu, Fabian Schwartzenberg, Adrian Marian Vîlsan, Geraldina Elena Neagoe şi Adrian Radu, Ioana Andrada Rădulescu (nepoata Mihaelei Rădulescu), most wanted-ul Codruţ Marta (fost şef de cabinet al fostului preşedinte al ANAF), jurnalistul Daniel Bucura, Sorin Strutinsky, Adriana Strutinsky, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, împreună cu soţia sa, Codruţa Mihaela Constantinescu, dar şi afaceristul Ionuţ Barbu.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, reclamanţii au dat în judecată Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 1, respectiv Direcţia Generală a Finanţelor Publice, iar aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, legătura dintre reclamanţi constă nu numai în faptul că unii dintre ei sunt cercetaţi împreună în diferite dosare penale, ci şi în faptul că, potrivit presei bucureştene, aceştia ar avea în comun un bloc de pe raza Sectorului 1 din capitală. Numită „cuibuşorul baronilor“ (conform evz.ro), construcţia se află pe strada Gheorghe Ionescu-Siseşti, iar vecini pe scară ar fi Radu Mazăre, Mihai Mazăre, Sorin Gabriel Strutinsky, Elan Schwartzenberg, Daniel Bucura, Adrian Radu, Ioana Nadolu, Ionuţ Sorin Barbu şi alţii dintre reclamanţi.
 
Pe data de 24 noiembrie 2016, Tribunalul Bucureşti a respins „contestaţia în contradictoriu cu pârâta DGRFP, constatând lipsa calităţii procesuale pasive. Respinge în rest contestaţia, ca neîntemeiată“.
 
Decizia Tribunalului a fost atacată de reclamanţi la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care, la finele săptămânii trecute, a respins recursul ca nefondat. Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost una definitivă.
 
Amintim că Radu Ştefan Mazăre este judecat alături de Sorin Strutinsky la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, în cauză fiind deferit Justiţiei fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi alte persoane.
 
Într-un alt dosar, Elan Schwartzenberg a fost arestat preventiv, în lipsă, cauza vizând procesul în care fostul primar al municipiului Constanţa este acuzat de luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni), iar fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, este bănuit de complicitate la luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni). Asta în timp ce în sarcina omului de afaceri Avraham Morgenstern s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.
 
Citeşte şi: 
 
Judecată pentru „cuibuşorul“ din Bucureşti? Mazăre, Constantinescu, Strutinsky şi Schwartzenberg, printre reclamanţi. Dosarul, amânat (rechizitoriu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii