Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:31 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre, Constantinescu, Strutinsky şi Schwartzenberg au pierdut procesul la Tribunalul Bucureşti

ro

30 Nov, 2016 00:00 4606 Marime text
Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Tribunalul Bucureşti a soluţionat procesul legat, conform surselor noastre, de aşa-numitul „cuibuşor al baronilor“, din Bucureşti, în care fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, este „vecin“ de dosar cu Sorin StrutinskyAdriana Strutinsky, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, împreună cu soţia sa, Codruţa Mihaela Constantinescu, afaceristul Ionuţ Barbu ori Elan Schwartzenberg.
 
Dosarul se află pe rolul Tribunalul Bucureşti, la Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal, din data de 23 mai a acestui an.
 
Pe lista reclamanţilor se află Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, Ioana NadoluCarmen Antoanela StăncescuFabian SchwartzenbergAdrian Marian VîlsanGeraldina Elena Neagoe şi Adrian Radu, Ioana Andrada Rădulescu (nepoata Mihaelei Rădulescu), most wanted-ul Codruţ Marta (fost şef de cabinet al fostului preşedinte al ANAF), jurnalistul Daniel BucuraSorin StrutinskyAdriana Strutinsky, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, împreună cu soţia sa, Codruţa Mihaela Constantinescu, dar şi afaceristul Ionuţ Barbu.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, reclamanţii din prezenta cauză au dat în judecată Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 1, respectiv Direcţia Generală a Finanţelor Publice, iar aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, legătura dintre reclamanţi constă nu numai în faptul că unii dintre ei sunt cercetaţi împreună în diferite dosare penale, ci şi în faptul că, potrivit presei bucureştene, aceştia ar avea în comun un bloc de pe raza Sectorului 1 din capitală.
 
Numită „cuibuşorul baronilor din PSD“ (conform evz.ro), construcţia se află pe strada Gheorghe Ionescu-Siseşti, iar vecini pe scară ar fi Radu Mazăre, Mihai Mazăre, Sorin Gabriel Strutinsky, Elan Schwartzenberg, Daniel Bucura, Adrian Radu, Ioana Nadolu, Ionuţ Sorin Barbu şi alţii dintre reclamanţi.
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că respectivul loc ar găzdui o firmă a Mihaelei Rădulescu, potrivit sursei mai sus precizate.
 
Revenind la dosar, Tribunalul Bucureşti a soluţionat prezenta cauză prin respingerea acţiunii formulate de reclamanţi.
 
Iată decizia judecătorilor:
 
„Respinge contestaţia în contradictoriu cu pârâta DGRFP, constatând lipsa calităţii procesuale pasive. Respinge în rest contestaţia, ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată în şedinţa publică“. 
 
Radu Ştefan Mazăre este judecat alături de Sorin Strutinsky la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, în cauză fiind deferit Justiţiei fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi alte persoane.
 
Într-un alt dosar, Elan Schwartzenberg a fost arestat preventiv, în lipsă, cauza vizând procesul în care fostul primar al municipiului Constanţa este acuzat de luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni), iar fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, este bănuit de complicitate la luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni). Asta în timp ce în sarcina omului de afaceri Avraham Morgenstern s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

Ti-a placut articolul?

Comentarii