Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spun liderii politici constănţeni despre noul dosar penal al lui Nicuşor Constantinescu „Nimeni nu este mai presus de lege”. „Cetăţeanul de rând e oripilat de ce vede”

ro

22 Mar, 2014 00:00 3157 Marime text
Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost prezentat, în cursul acestei săptămâni, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă. După ce a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior deliberărilor, preşedintele CJC a fost pus în libertate, sub control judiciar. Procurorii DNA au contestat însă eliberarea lui Constantinescu. Amintim că social-democratul este cercetat penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
 
Spre deosebire de Constantinescu însă, Adrian Gâmbuţeanu, directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut complicitatea la trei infracţiuni de abuz în serviciu, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.
Vorbim, nota bene!, despre preşedintele, respectiv directorul a două dintre cele mai importante instituţii publice din judeţ. Cum afectează reţinerea, respectiv arestarea acestora imaginea CJC şi a RAJDP? Cum comentează liderii politici locali evenimentele ultimelor zile, care au readus Constanţa în prim-plan la nivel naţional?
 
„Acest lucru aduce prejudicii de imagine atât instituţiilor, cât şi nouă, constănţenilor”
 
Liderul PDL Constanţa, senatorul Gigi Chiru, a ţinut să precizeze, încă de la început, că nu vrea să comenteze pe marginea deciziilor instanţei. El susţine însă că „faptul că în sarcina lui Nicuşor Constantinescu s-au reţinut 24 de infracţiuni de abuz în serviciu aduce prejudicii de imagine atât instituţiilor, cât şi nouă, constănţenilor”. „Am văzut cu toţii cum domnul Nicuşor Constantinescu face mereu apel la cele 600.000 de voturi primite, fără să-i pese că tocmai acest lucru aruncă o pată pe obrazul Constanţei şi al constănţenilor. Aştept cu interes soluţionarea acestui dosar, pentru că este important ca noi să ştim într-adevăr dacă cel care conduce judeţul este vinovat sau nu”, a afirmat preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa.
 
„Cetăţeanul aşteaptă beneficii, în loc de prejudicii”
 
În opinia liderului PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, „evenimentele din ultimele zile sunt regretabile”. „Niciun eveniment de genul acesta nu face bine, fiindcă vorbim de imaginea întregii societăţi prin reprezentanţii săi aleşi. Cetăţeanul de rând e oripilat de ce vede, mai ales pentru că el, cetăţeanul, aşteaptă beneficii, în loc de prejudicii. De aceea, eu nu văd decât partea proastă a lucrurilor”, a mărturisit liderul liberal constănţean.
 
„Oamenii l-au ales pe Constantinescu pentru a administra judeţul”

 
Preşedintele Organizaţiei Municipale a PMP Constanţa, deputatul Florin Gheorghe, este de părere că „imaginea celor două instituţii e afectată dacă preşedintele e reţinut, iar directorul e arestat”. „Dar nu e vorba doar despre un prejudiciu de imagine”, susţine Gheorghe, „ci şi de faptul că scade credibilitatea instituţiilor”. „Oamenii l-au ales pe Nicuşor Constantinescu pentru a administra judeţul, pentru a gestiona problemele acestuia”, a adăugat deputatul constănţean.
 
„Nu poate fi de bun augur pentru instituţiile respective”
 
Nici preşedintele Forţei Civice - Filiala Constanţa, deputatul Dănuţ Culeţu, nu vede cu ochi buni noul dosar penal al preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu. Culeţu a declarat că ceea ce s-a întâmplat cu mai-marele judeţului, dar şi cu directorul RAJDP Constanţa „nu poate fi de bun augur pentru instituţiile respective”, dar a subliniat ideea potrivit căreia „nimeni nu este mai presus de lege”. „Dacă cei doi susţin cu atâta tărie că sunt nevinovaţi, pot convinge şi DNA-ul că sunt nevinovaţi”, consideră deputatul Colegiului 9.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii