Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Meteorologii avertizează Din această noapte - ninsori şi depuneri de polei în Dobrogea

ro

03 Jan, 2015 07:15 2284 Marime text
Dacă intenţionaţi ca astăzi să va întoarceţi din concediu sau dacă trebuie să plecaţi la drum, trebui să ştiţi care sunt drumurile pe unde circulţaia rutieră devine periculoasă. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informeaă la această oră că, din cauza carosabilului ud, a precipitaţiilor sub formă de ploaie şi a temperaturilor scăzute este posibil să se formeze polei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare,valabilă  până astăzi  la ora 09.00, referitoare  posibilitatea apariţiei poleiului  pe arterele rutiere din judeţele Ilfov, Buzău, Ialomiţa, Prahova precum şi în capitală.

În aceste condiţii şoferii sunt sfătuiţi să reducă mult viteza, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculul dinainte şi să adopte o manieră prudentă la volan, pentru a nu cădea victimă accidentelor rutiere.

Reamintim, de asemenea, obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

UPDATE, ora 08.15
Potrivit meteorologilor, în intervalul orar 07.40 -10.00, judeţele Brăila şi Călăraşi au intrat sub incidenţa Codului Galben. Se vor semnala precipitaţii mixte care depun polei.
Citeşte mai multe detalii aici. 

UPDATE, ora 09.15
Potrivit site-ului Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul orar 09.00 - 13.00 zona Dobrogea a intrat sub incidenţa codului Galben. 
Citeşte aici mai multe detalii. 

UPDATE, ora 10.45
Potrivit ANM, în intervalul 03 ianuarie, ora 22.00 - 05 ianuarie, ora 02.00, va ninge, în general slab, dar pe arii extinse în Maramureș, Crișana, Transilvania și Moldova și local în Banat.

„În regiunile sudice la început vor fi precipitații mixte, ce vor favoriza depunerile de polei, apoi va ninge pe arii restrânse, mai ales în Dobrogea și estul Munteniei", explică meteorologii în informarea emisă de ANM.
Astfel, stratul de polei depus va fi acoperit de un strat de zăpadă, favorizănd apariţia lunecuşului.

Mai multe detalii despre cum va fi vremea în orele următoare puteţi citi şi aici. 

UPDATE, ora 11.40 
Poliţiştii rutieri dau câteva indicaţii şoferilor pentru perioada care urmează având în vedere mesajele de atenționare pentru fenomene meteorologice periculoase imediate „cod galben”, emise astăzi de Administrația Națională de Meteorologie, potrivit cărora în unele zone din sud-estul țării vor avea loc precipitații mixte care vor depune polei. Poliţiştii atenţionează conducătorii de autovehicule cu privire la pericolele pe care asemenea fenomene meteorologice le pot reprezenta pentru siguranța circulației rutiere. În acest context, este știut faptul că poleiul reduce aderența pneurilor la suprafața de rulare, cu atât mai mult cu cât viteza de deplasare este mare.

Admițând faptul că evitarea implicării în evenimente de circulație care pot afecta integritatea fizică a participanților la trafic sau, mai grav, care pot duce la pierderea de vieţi omenești depinde, în primul rând, de modul în care se face utilizarea drumurilor, adaptarea comportamentului conducătorului auto la cerințele traficului rutier este una dintre cele mai bune soluții de prevenire.

Astfel, este extrem de important să se circule cu viteză redusă, adaptată la starea suprafeței carosabile și valorile de trafic, să se mărească distanţa, în mers, între vehicule, să se folosească luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri, indiferent de ora la care are loc deplasarea, să nu se bruscheze comenzile autovehiculului și să se recurgă la executarea diferitelor manevre (depășire, schimbarea benzii de circulație, mers înapoi etc.) numai după o prealabilă și temeinică asigurare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii