Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:02 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gata vacanța? Iată ce trebuie să știți dacă plecați acum la drum

ro

02 May, 2016 15:35 1291 Marime text
 
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informa la ora 14.45,  care sunt condițiile de trafic.

Potrivit Plițiștilor,  traficul rutier este intens pe DN1 Braşov - Bucureşti. De la intrarea în Buşteni până în apropiere de Predeal, dar şi la Comarnic, se circulă în coloană pe sensul de mers către Bucureşti, pe unele porţiuni cu viteză normală, iar pe altele cu viteză redusă. În sens opus, numărul de autovehicule a început să scadă. Pentru evitatea aglomeraţiei, reamintim că, dinspre Braşov, poate fi folosită ruta alternativă DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti. Pe acest drum, în apropiere de Măneciu (dinspre Cheia), există o zonă în lucru, unde se circulă pe o bandă, alternativ, semaforizat.

Traficul este intens şi pe DN73A Râşnov - Predeal. S-a format o coloană de maşini la intersecţia cu DN1.       

În judeţul Braşov, pe DN73, se circulă cu viteză redusă între localităţile Bran şi Moieciu, din cauza numărului mare de autovehicule.

Traficul este intens şi pe DN6 Alexandria - Bucureşti. Între localităţile Drăgăneşti-Vlaşca şi Vităneşti (judeţul Teleorman), dar şi între Ghimpaţi şi Mihăileşti (judeţul Giurgiu), se circulă în coloană.

În judeţul Argeş, pe DN65 Slatina - Piteşti, autovehiculele rulează cu viteză redusă pe tronsonul Lunca Corbului - Albota.

Pe DN7, la intrarea în localitatea argeşeană Bascov dinspre Râmnicu Vâlcea, mulţi automobilişti încetinesc mai mult decât este necesar sau chiar opresc la o trecere la nivel cu o cale ferată închisă (în zona Valea Ursului). Le recomandăm conducătorilor auto să respecte semnalele de mărire a vitezei efectuate de poliţiştii care acţionează în zona căii ferate.

Pe DN7(E81) Râmnicu Vâlcea - Sibiu, între localităţile Câinenii Mici (judeţul Vâlcea) şi Lazaret (judeţul Sibiu), la kilometrul 237+051 de metri, până în data de 15 iulie 2016 se execută lucrări de reparaţii la pasajul rutier amenajat peste calea ferată (pasajul Râu Vadului). Circulația este deviată pe un drum lateral, pe care se află amenajată o trecere la nivel cu calea ferată simplă.

În județul Vâlcea, pe Valea Oltului, până pe data de 30 iunie 2016, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulația rutieră pe DN7 se desfăşoară restricționat, pe o bandă, alternativ, pe sectorul kilometric 200+615 – 200+815 metri.

În acest moment nu sunt probleme de trafic în zona de lucru de la Râu Vadului, la Cârligu Mic coloanele de maşini se întind pe distanţe mici, însă se circulă cu viteză redusă între Mănăstirea Cozia şi ieşirea din staţiunea Căciulata, în ambele sensuri.     

„Le recomandăm conducătorilor auto să păstreze o distanţă suficientă în mers, astfel încât să poată opri în condiţii de siguranţă în cazul în care autovehiculele din faţă frânează brusc şi să nu se angajeze în depăşire pe sectorul de drum unde s-a format o coloană de vehicule în aşteptare, dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulaţie“, recomndă polițiștii rutieri.

Ti-a placut articolul?

Comentarii