Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:43 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Beligan, in dublu rol regizor si actor

ro

22 Feb, 2010 02:57 2394 Marime text
egoistul6modificatcopy.jpg„Egoistul" se joacă luna viitoare, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor

Casa de Cultură a Sindicatelor a pregătit pentru luna martie, două spectacole de teatru apreciate de public şi de critici, deopotrivă. Pe 15 martie, la ora 19.00, este programat „Egoistul", de Jean Anouilh care ni-l propune pe maestrul Radu Beligan în dublu rol, de regizor şi actor. Din distribuţie mai face parte Damian Crâşmaru, Simona Bondoc, Ileana Olteanu, Sanda Toma, Tomi Cristin, Cesonia Postelnicu, Medeea Marinescu, Mihai Niculescu, Lamia Beligan şi Silviu Biriş. Durata spectacolului este de două ore, iar biletele deja se pot achiziţiona cu 70 sau 80 de lei, în funcţie de poziţia în sală. Despre „Egoistul" se spune că este „o piesă autobiografică, o viziune lucidă, puţin cinică despre viaţă şi moarte, despre iubire şi căsnicie, despre părinţi şi copii, despre sănătate şi boală, despre prietenie, egoism şi generozitate. Un umor exploziv, o replică strălucitoare şi o eleganţă verbală rar întâlnită", în concluzie, un spectacol care nu trebuie ratat.

De asemenea, tot în luna martie, pe 23, pe scena Casei de Cultură din Constanţa se joacă şi „Amadeus", de Peter Shaffer, traducere de Beatrice Staicu. Regia este semnată de Toma Enache, iar distribuţia este formată din Claudiu Bleonţ (Salieri), Vlad Grosu (Mozart), Raluca Bădoiu, Sever Iriza, Marius Mihăilă, Silvia Safroiu, Emil Raevschi, Ion Epuran, Lucreţia Epuran, Mihaela Ariciu, Armand Iliescu, Ioana Ionascut, Ana Maria Stroe, Danusia Tufaru, Iulia Zaharia, Darko Huruiala, Petrica Suta, Bianca Ghelbereu, Andrei Bobilca, Alex Dumitrescu, Corina Preoteasa şi Emilia Boldea.

radu_beligan.jpgSpectacolul începe la ora 19.00, iar preţul unui bilet este 50 de lei.

Peter Scheffer s-a inspirat, când a scris această piesă, în anul 1979, din „Mozart şi Salieri", o scurtă scenetă de Aleksandr Puşkin, adaptată ulterior pentru opera cu acelaşi nume, de Nikolai Rimski-Korsakov. Premiera piesei britanice a avut loc în anul 1979, la Royal National Theatre din Londra, cu mare succes, astfel ca în 1980 s-a jucat pe Broadway, la celebrul complex al teatrelor din New York, unde a avut 1.181 de reprezentaţii, cu diverse distribuţii, însă cu acelaşi mare succes.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii