Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cum ajungeți în „rafturile” Bibliotecii virtuale ZIUA de Constanța! (tutorial) - document

ro

27 Nov, 2017 00:00 2620 Marime text
Ca jurnaliști ai secolului XXI, îndrăznim să credem că am mai urcat o treaptă, oferind cititorilor noștri o restituire a trecutului dobrogean prin lansarea Fondului documentar „Dobrogea de ieri și de azi – Biblioteca Virtuală”, care acum este la dispoziția dvs.
 
Pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a ajunge în „rafturile” Bibliotecii virtuale ZIUA de Constanţa sunt la fel de simpli precum răsfoirea unei cărți. Diferența esențială este aceea că aveți în fața ochilor cărți rare, de o inestimabilă valoare.
Așadar, imediat cum deschideți site-ul www.ziuadeconstanta.ro, pe mijloc se va activa o casetă roșie cu textul Fondul documentar „Dobrogea de ieri și de azi”/Biblioteca virtuală doar mișcând mouse-ul.
 
Apoi, cu un click veți pătrunde în sumar. Secțiunile care vă sunt oferite cuprind: Cărți despre Dobrogea, Cărți poștale, Documente, autografe și facsimile, Constanța de ieri și de azi, Portrete, Arhivă redacțională, Ziare și reviste, Hărți, Personalități.
 
În prima secțiune - Cărți despre Dobrogea -, cititorului îi este oferită și o scurtă descriere a lucrării, carte veche, carte rară, cu valoare bibliofilă, la finalul căreia va putea fi citită în format integral OCR.
 
Și celelalte secțiuni beneficiază de explicații documentare, pentru o mai lesne utilizare a tuturor informațiilor oferite, cu atât mai mult cu cât ele sunt inedite, multe puse pentru prima dată în circuit public.

Nutrim speranța că astfel, accesând această Bibliotecă virtuală, pe care o considerăm un gest publicistic în folosul comunității, vom reuși, fiecare în parte, să conștientizăm că nu am venit de nicăieri și că avem nevoie de trecut ca să prețuim prezentul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 27 Nov, 2017 09:02 Felicitari. Un gest cultural si patriotic de inalta tinuta.