Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Este o expoziţie de prestanţă şi prestigiu“ Alianţa Franceză celebrează Ziua Franţei la Muzeul de Artă Constanţa (galerie foto)

ro

11 Jul, 2015 00:00 2467 Marime text
Muzeul de Artă Constanţa, Alianţa Franceză Constanţa şi Asociaţia Echiquier sunt gazdele expoziţiei internaţionale de fotografie „Échiquier“. Artişti din Europa expun la Constanţa fotografii care surprind într-un mod cu totul inedit esenţa culturii franceze.

Expoziţia, dedicată Zilei Naţionale a Franţei, este găzduită, de vineri, de Muzeul de Artă Constanţa şi reuneşte fotografii realizate de 40 de artişti din Franţa şi din alte ţări ale lumii. Ei expun la Constanţa o serie de imagini surprinse în manieră clasică sau digitală, alb - negru sau color. Printre expozanţi se numără şi artistul român Bogdan Bouşcă, mama sa fiind cea care a contribuit major la organizarea acestei expoziţii, după cum a declarat directorul Muzeului de Artă Constanţa, dr. Doina Păuleanu. Asociaţia Échiquier, care promovează diversitatea de stiluri, a expus deja în 2013 şi în 2014 peste 300 de fotografii realizate de 62 de fotografi, în expoziţii internaţionale organizate în localităţi din Franţa. La vernisajul de vineri au participat câteva zeci de iubitori ai artei. Printre cei prezenţi i-am putut observa pe purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Liviu Tramudana, pe artistul-fotograf constănţean Bebe Pitei, dar şi pe liberala Doina Carp. „A devenit deja o tradiţie să marcăm ziua de 14 iulie prin evenimente artistice de ţinută, în colaborare cu Muzeul de Artă Constanţa. Cred că este cea mai potrivită modalitate de a sărbători o ţară a culturii cum este Franţa”, a declarat Ileana Meheleanu, preşedintele Alianţei Franceze Constanţa. „Este o expoziţie de prestanţă şi prestigiu, cu caracter internaţional, prin care Alianţa Franceză şi Asociaţia Echiquier înţeleg să îşi aducă omagiul Zilei Internaţionale a Franţei, pe care, pe 14 iulie, o vom invoca cu toţii“, a declarat directorul Muzeului de Artă Constanţa, dr. Doina Păuleanu.
 
Artiștii fotografi care au expus lucrările lor de o sensibilitate aparte la Constanța provin din mai multe ţări europene: Franța, Belgia, România, Croația, Austria, Finlanda, Grecia, Olanda, Slovenia, Ucraina, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Rusia, Turcia, Irak și Statele Unite ale Americii.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii