Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Basmul rusesc se reinventează la Constanţa

ro

11 Sep, 2015 00:00 1117 Marime text
În aceste zile, la Constanţa s-au reunit 20 de tineri ruşi-lipoveni, artişti plastici consacraţi sau în devenire, cu scopul de a recrea, cu ajutorul celor mai noi tehnici de pictură, colaj, grafică şi desen, universul basmelor tradiţionale ruseşti. Noile ilustraţii vor constitui tema a cinci expoziţii itinerante.
 

Preaînţeleapta Vasilisa, Ivanuşka, lupul cel sur, Baba-Iaga şi alte personaje vor prinde viaţă într-o nouă prezentare, constituindu-se într-o invitaţie inedită adresată publicului larg de a explora dimensiunile fantastice ale eposului rusesc. Atelierul se desfăşoară la sediul Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România, sucursala Constanţa, accesul fiind permis publicului între orele 15.00 şi 17.00.

Lucrările rezultate în urma proiectului de la malul mării, care se încheie pe 13 septembrie, vor putea fi admirate, începând cu luna octombrie, în cadrul expoziţiei itinerante care va ajunge, pe rând, în cinci oraşe: Bucureşti, Constanţa, Brăila, Galaţi şi Tulcea.
 
„Basmul rusesc în ilustraţii contemporane”, denumirea atelierului de creaţie, se înscrie în cadrul Programului Cultural Naţional pentru susţinerea financiară a taberelor de creaţie plastică naţionale şi internaţionale al Ministerului Culturii, în parteneriat cu Centrul Rus de Cultură şi Știinţă la Bucureşti.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii