Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci interesaţi, însă doar unul e câştigător Iată cine s-a ocupat de modernizarea Căminului de Bătrâni Mangalia! (documente)

ro

14 Jun, 2016 00:00 2073 Marime text


Primăria municipiului Mangalia atribuia, în anul 2010, un contract ce avea drept obiect „Lucrări de modernizare a Căminului de Bătrâni Mangalia”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007.2013, Axa prioritară 3 - Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul de intervenţie 3.2 - reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale. În acest caz intră lucrări de reparaţii generale şi de renovare, de instalaţii pentru clădiri, dar şi lucrări de tâmplărie, de instalare a echipamentelor sanitare şi de extindere a clădirilor.
 
Din comisia de evaluare a ofertelor au făcut parte preşedintele Maria Mitu şi membrii Georgeta Diaconu, Cristina Cucu, Emanoil Hanganu şi Constantin Vladu. Cei cinci au deschis, la data de 14 aprilie 2010, ofertele primite la sediul autorităţii contractante, adică Primăria Municipiului Mangalia. Preşedintele Maria Mitu a spus că a fost aleasă procedura de „cerere de oferte”.
 
Pentru acest contract s-au înscris cinci societăţi, şi anume: SC Argos SA Cernavodă, SC Asociaţia dintre SC Structor Invest SRL Mangalia şi SC MM Company 2000 SRL Mangalia, SC Alex Building SRL Constanţa, SC ABC Val SRL Constanţa şi SC IM Construct SRL Mangalia.
 
Pentru a desemna câştigătorul, membrii comisiei de evaluare au trecut la analiza în detaliu a ofertelor depuse. În acest scop, s-au întrunit în mai multe şedinţe.
 
Comisia de evaluare a considerat oferta depusă de Asocierea SC Structor Invest SRL Mangalia şi SC MM Company 2000 SRL Mangalia ca fiind inacceptabilă din mai multe motive, însă nu înainte de a transmite solicitări de clarificări. Referitor la Scrisoarea de bonitate emisă de Banca Comercială Română SA Centrul de Afaceri Corporate Constanţa pentru SC Structor Invest SRL, care, din punctul de vedere al comisiei de evaluare, nu prezenta garanţia disponibilităţii sumei solicitate în fişa de date a achiziţiei de minimum 300.000 de lei pentru a dovedi capacitatea financiară a ofertantului de a susţine execuţia lucrării, ofertantul a făcut precizarea că banca nu eliberează niciun alt act ce nu face parte din protocolul lor cu clienţii. Anexează un alt document emis de bancă, în care se precizează că SC Structor Invest SRL deţine la BCR disponibilităţi în conturi de depozit de peste 100.000 de euro.
 
De asemenea, referitor la neconcordanţa dintre semnătura de pe declaraţia de disponibilitate a lui Paul Căpăţână (responsabil CQ) şi cea existentă pe contractul de colaborare, SC MM Company 2000 SRL a ţinut să precizeze că acest contract a fost semnat în condiţii de „mare stres” şi de aceea semnăturile nu semănau, drept pentru care a anexat un alt contract încheiat cu Paul Căpăţână. În plus, faţă de cele solicitate de către autoritatea contractantă, SC MM Company 2000 SRL a mai depus încă o declaraţie de disponibilitate semnată de Paul Căpăţână - faţă de cea depusă iniţial -, pentru a nu mai exista neconcordanţe între semnături.
 
În altă ordine de idei, referitor la prezentarea unui contract de colaborare încheiat cu Marius Tiberiu Glodeanu, contract prezentat în original, dar cu ştampila şi semnătura responsabilului RTE în copie, SC MM Company 2000 SRL a menţionat că „vechiul contract s-a pierdut, de aceea în documentele de calificare apar două pagini originale şi una copie”. Tot referitor la acest contract, SC MM Company 2000 SRL mai precizează că a fost semnat în condiţii de stres mare şi că s-au încurcat paginile, din cauza grabei. Membrii comisiei au constatat că pentru responsabilul tehnic cu execuţia lucrării există două contracte încheiate cu persoane juridice diferite, cu durate de execuţie diferite şi cu valori diferite. Ofertantul nu a făcut precizarea care dintre cele două contracte trebuie luat în considerare, prezentându-le pe amândouă.
 
În cele din urmă, după ce au fost analizate toate documentele de calificare depuse de ofertant şi luându-se în considerare clarificările acestuia, membrii comisiei au declarat în unanimitate oferta depusă de Asocierea SC Structor Invest SRL Mangalia şi SC MM Company 2000 SRL Mangalia ca fiind inacceptabilă.
 
Totodată, în urma verificării tuturor documentelor de calificare, s-a constatat că ofertantul SC Alex Building SRL nu îndeplineşte toate criteriile solicitate prin fişa de data a achiziţiei, respectiv cele privind dovada că are acces sau că are disponibile resurse reale negrevate de datorii, linii de credit confirmate de bănci sau alte mijloace financiare suficiente (de minimum 300.000 de lei) pentru a realiza cashflow de execuţie a lucrării pe perioada impusă, precum şi dovada experienţei similare.
 
Comisia de evaluare a constatat că ofertele depuse de SC ABC Val SRL, SC Argos şi SC IM Construct SRL sunt conforme şi admisibile. Ca urmare a aplicării criteriilor de atribuire, s-a obţinut următoarea ierarhie: SC IM Construct SRL - 96 de puncte, SC ABC Val SRL - 72,41 de puncte, SC Argos - 73,57 de puncte. Prin urmare, ofertantul câştigător este SC IM Construct SRL, cu o ofertă de 1.165.059,65 de lei, fără TVA, şi cu o durată de 90 de zile calendaristice.
 
Firma câştigătoare subcontractează părţi din lucrare către următorii agenţi economici:
Lucrări instalaţii electrice - SC Spiga D&R SRL;
Montaj lifturi - SC Veldac Tehnostar SRL;
Lucrări instalaţii sanitare - SC Construct Com IMB SRL;
Lucrări instalaţii termice - SC Dox Gen Instal SRL.

Detalii despre firma câştigătoare

Potrivit Registrului Comerțului, IM Construct SRL este în acest moment în „faliment, sub incidenţa Legii nr. 85/2006”. Firma a fost înființată în anul 1997 și avea sediul în municipiul Mangalia, pe strada Rozelor. Activitățile principale de activitate erau „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale; lucrări de construcţie a altor proiecte inginereşti n.c.a; alte lucrări speciale de construcţii n.c.a.“.
 
Conform datelor oferite de Registrul Comerțului la 30 aprilie, asociat unic în firmă este Irimie Szekely, care mai figurează în Bucur Ana Maria & CO SNC (radiată), Mavi Tour SRL (întrerupere temporară de activitate, lichidare, radiată), V & T Carpex Construct SRL (radiată) și în Vanina Arhitect Construct SRL (faliment, sub incidenţa Legii nr. 85/2014).
 
Potrivit vrajitorul.eu, la finele anului 2014, IM Construct SRL a înregistrat o cifră de afaceri zero, o pierdere netă de 51.281 de lei și datorii de 3.623.983 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii