Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veşti bune Primăria Năvodari va amenaja trei parcări

ro

09 Jul, 2014 00:00 2455 Marime text
Autoritatea locală din Năvodari, condusă de primarul Nicolae Matei, continuă cu succes lucrările la infrastructura oraşului, pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale locuitorilor, dar şi ale turiştilor care aleg să-şi petreacă vacanţa în această staţiune.
 
În acest sens, Primăria Năvodari a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa trei memorii, în vederea obţinerii avizului de mediu pentru amenajarea a trei parcări şi trotuare cu pavele. Este vorba despre „Amenajare parcare în zona blocului RA1 de pe strada Albinelor“, „Amenajare parcare în zona blocului R1-R2 de pe strada Albinelor“ şi „Amenajare parcare zona PT3, strada Midiei“. Terenul pe care se amenajează parcarea din zona blocului RA1 de pe strada Albinelor are o suprafaţă de 1.521,50 mp, care va fi divizată astfel: suprafaţă carosabilă - 1.478,50 mp şi suprafaţă pietonală - 43 mp. La ora actuală, terenul este liber de construcţii.
 
Spaţiul pe care va fi amenajată parcarea din zona blocului R1-R2 are o suprafaţă de 1.290 mp. Terenul va fi divizat după cum urmează: suprafaţă carosabilă - 1.036,5 mp, suprafaţă spaţii verzi propuse - 171,9 mp şi suprafaţa pietonală - 81,6 mp. În ceea ce priveşte parcarea din zona PT3, strada Midiei, suprafaţa terenului pe care aceasta va fi amenajată este de 1,290,1 mp.

Cele trei proiecte presupun montarea pavelelor în zona pietonală, astfel încât să se obţină un aspect unitar al întregii zone. Se propune amenajarea pantelor de scurgere a apelor meteorice, pentru a evita acumularea acestora în cantităţi mari pe platforma nou executată, apele urmând a fi preluate de sistemul de canalizare existent în zonă. Prin lucrările de săpături şi taluzări, se vor modela trotuare, platforme pietonale, spaţii verzi şi zone rutiere. Spaţiile destinate circulaţiei pietonale vor fi dispuse pe un strat de piatră spartă şi nisip, cu un strat superior de beton simplu, destinat suprafeţelor pietonale şi/sau pavele prefabricate. În plan vertical, platformele propuse vor urmări, pe cat posibil, înclinarea terenului natural, urmând ca traseele propuse să fie corelate cu amenajările proiectate ale străzilor pe care le deservesc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii