Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teren de sport în valoare de 200.000 de euro, la Grădina Centrul de prevenire a abandonului, inaugurat, dar încă nefuncţional

ro

28 Jan, 2016 00:00 2545 Marime text


În comuna Grădina, anul 2016 aduce demararea unor noi proiecte menite să înfrumuseţeze localităţile încorporate. Astfel, Centrul Civic din satul Cheia va beneficia de un parc în aer liber, amenajat cu două foişoare şi cu băncuţe. Special pentru tineri, se va înfiinţa, în incita Centrului Civic, un teren de sport, unde aceştia vor putea juca fotbal sau baschet.
 
Un alt proiect care se află în atenţia administraţiei locale vizează construirea  unei case mortuare şi a unei săli unde se vor putea desfăşura parastase, în satul Grădina, chiar în curtea cimitirului din localitate. „Primăria Grădina va plăti, de la bugetul local, aproximativ 100.000 de euro pentru executarea acestui proiect. Mai mult, pentru acest proiect, administraţia nu va cheltui mai nimic, deoarece banii pe care îi vom scoate din buzunar reprezintă fix suma pe care noi o obţinem din închirierea păşunilor pe care le-am scos la licitaţie anul trecut, pentru 100.000 de euro“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.
 
Un alt vis al aleşilor locali este construirea unor locuinţe sociale pentru persoanele defavorizate din comună. „Vreau să iniţiez acest proiect şi să îl propun Consiliului Local, şi, dacă totul decurge bine, în acest an vom construi trei-patru locuinţe sociale. Locuitorii comunei merită să beneficieze de o astfel de măsură“, a adăugat Gabriela Iacobici. 
 
Conform primarului, viitoarele cămine pentru persoanele defavorizate ar putea avea un dormitor, o baie şi o bucătărie şi ar urma să fie construite în localităţile Grădina şi Cheia.
 
Si dacă tinerii din satul Cheia vor beneficia de un teren de sport, acelaşi lucru ar urma să se întâmple şi în localitatea Grădina. Viitorul teren de sport ar putea face ca administraţia locală să scoată din buzunar nu mai puţin de 200.000 de euro.
 
O altă veste vine dinspre comuna Grădina. Astfel, peste doar două zile, în satul Cheia va fi cinstit hramul Bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi“, la eveniment fiind aşteptaţi cetăţenii comunei. Slujba va fi urmată de o masă îmbelşugată, pentru realizarea căreia membrii comunităţii au pus mână de la mână.
 
Există însă şi veşti proaste, care ţin administraţia locală pe loc. Deşi Centrul pentru prevenire a abandonului din comuna Grădina a fost inaugurat în urmă cu o lună şi jumătate, nici la ora actuală acesta nu este funcţional. „Nu putem primi încă cei 23 de copii pe care voiam să îi asistăm permanent. Lucrăm la obţinerea tuturor avizelor, ceea ce va mai necesita timp. În orice caz, lucrăm intens la documentaţie“, a mai spus primarul din Grădina, Gabriela Iacobici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii