Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbătă şi duminică Bucate alese, cântec, joc şi voie bună, la Festivalul „Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna“ (document)

ro

24 Sep, 2015 00:00 3011 Marime text
Numai mâine nu-i poimâine! Iar poimâine este ziua în care începe una dintre cele mai aşteptate sărbători ale toamnei - Festivalul „Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna“. Ajunsă deja la cea de-a XIII-a ediţie, sărbătoarea este un simbol al gospodarilor din comuna Cumpăna, fiind un eveniment dedicat pământului, gastronomiei, bogăţiei etnografice și folclorice. Începând de sâmbătă, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv „Victoria“ Cumpăna, între orele 10.00 şi 20.00, Sărbătoarea Recoltei îi aşteaptă pe toţi vizitatorii, care vor fi întâmpinaţi de producătorii agricoli şi de gospodinele din Cumpăna, dar şi de gospodari din ţară veniţi să-şi prezinte hărnicia şi priceperea în bucătărie şi la lucrul câmpului.
 
În cadrul evenimentului, vor avea loc: parada portului popular, ateliere de gastronomie aplicată, prezentarea de reţete inedite şi realizarea celei mai mari plăcinte dobrogene, cu participarea a peste 15.000 de spectatori. Standurile cu produse tradiţionale şi materiale de prezentare turistică şi populară, alături de expoziţiile de animale vor face cunoscute publicului obiceiurile tuturor zonelor etnografice ale ţării.

Pe stadionul din localitate, vor avea loc spectacole de muzică şi dansuri folclorice, concursuri, premieri ale celor mai buni gospodari din Cumpăna, fiind pregătite multe alte surprize. Totodată, vizitatorii îşi vor putea aproviziona cămările cu legume şi fructe de toamnă, comercializate la preţ de producător. Sărbătoarea începe sâmbătă, 26 septembrie, cu parada portului popular românesc, şi se încheie duminică, 27 septembrie, cu un spectaculos foc de artificii.
 
Programul complet al manifestărilor puse la cale cu atenţie de Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, cu sprijinul primarului economist Mariana Gâju, îl regăsiţi în secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii