Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul de la Amzacea, Radu Constantin, intenţionează să acopere arieratele

ro

05 Mar, 2013 22:48 4654 Marime text
Primarul comunei Amzacea, Radu Constantin, intenţionează   elaborarea unui proiect de hotărâre pe care îl va supune aprobării Consiliului Local privind realizarea unui împrumut la Trezorerie în vederea acoperirii arieratelor (datorii mai vechi de 90 de zile). „Ne-am propus să facem o analiză a arieratelor înregistrate în contabilitate pentru că ne vom împrumuta la Trezorerie pentru acoperirea lor”, a explicat şeful autorităţii locale.
Radu Constantin a menţionat că trebuie să se crediteze întrucât există posibilitatea ca Trezoreria să-i blocheze conturile. Potrivit Ordonanţei de Urgenţă numărul 3/30 ianuarie 2013 primăriile au posibilitatea să se împrumute de la Trezorerie cu o dobândă de 5,25%. Autorităţile locale care înregistrează arierate la 31 ianuarie 2013 sunt obligate să reducă volumul datoriilor cu cel puţin 85% în termen de două luni, adică până la 31 martie, în caz contrar Trezoreria urmând să limiteze plăţile care pot fi efectuate din contul acestora.
O altă prioritate a primarului în această perioadă o reprezintă depunerea documentaţiei la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pentru societăţile din Amzacea care deţin în administrare o suprafaţă de 10.000 de hectare de teren. Potrivit primarului Radu Constantin, actele se depun în vederea obţinerii de către fermieri a subvenţiei la hectar.  

Proiecte pentru 2013

Şeful autorităţii locale şi-a îndreptat atenţia şi către proiectul privind amenajarea reţelei de canalizare şi a unei staţii de epurare la Amzacea, proiect pe care a luat decizia să-l mute, în vederea finanţării, pe Hotărârea de Guvern numărul 577. Acesta a fost depus iniţial pe Măsura 125. Primarul speră ca de această dată să primească fonduri europene pentru construcţia sistemului de canalizare şi a staţiei de epurare, mărturisind că dacă se va ajunge la implementarea proiectului vor fi montaţi 14 kilometri de conductă.
Şeful autorităţii locale vrea să rezolve şi problema celor trei grădiniţe a căror construcţie a fost începută în urmă cu patru ani şi nu s-a finalizat nici la această dată.
Potrivit primarului, la Amzacea şi la General Scărişoreanu obiectivele de investiţii sunt construite în proporţie de 80%, în timp ce la Casicea doar 50% din proiectul unităţii preşcolare a fost terminat. „Ne gândim să renunţăm la serviciile actualei firme şi să găsim o societate care să finalizeze cu fonduri proprii cele trei grădiniţe până în toamnă, urmând ca într-un an de zile să-i achităm lucrarea”, a afirmat şeful autorităţii locale.

Cum va fi sărbătorită Ziua Femeii

Doamnele şi domnişoarele din Amzacea, Casicea şi General Scărişoreanu vor fi invitate şi în acest an la petrecerea de Ziua de 8 Martie ce va avea loc în Căminele Culturale din fiecare localitate de la ora 12.00. La cele trei evenimente vor lua parte aproximativ 500 de doamne şi domnişoare. Primarul va fi şi de această dată în mijlocul invitatelor pentru a le felicita şi a le oferi flori de ziua lor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii