Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima ediţie a taberei de pictură “Briza mării” a ajuns la final (galerie foto)

ro

19 Sep, 2013 00:00 2950 Marime text
Prima ediţie a taberei de pictură „Briza mării”, organizată, la Constanţa, de omul de afaceri Florin Cârstocea, şi-a închis, ieri, porţile. Finalul evenimentului a fost marcat de un vernisaj, context în care au fost expuse lucrările tuturor studenţilor de la facultăţile de Arte din Iaşi, Cluj, Bucureşti şi Constanţa care au fost în această tabără.

Artiştii s-au bucurat, în cadrul taberei, de prezenţa reputatului critic de artă Pavel Şuşară, dar şi de cea a academicianului Răzvan Theodorescu, fostul ministru al Culturii, prezent luni la Constanţa, cu prilejul susţinerii unei conferinţe de presă pe tema „Levantului şi a tradiţiei şcolii româneşti de pictură”.

Cu ocazia închiderii acestei prime ediţii a taberei de pictură, toţi tinerii artişti au fost distinşi cu diplome şi premii constând în bani. „Nu vreau s-o las la prima ediţie. Eu mai am pionierate”, a declarat Florin Cârstocea, amintind aici Cupa Rig la pescuit sportiv, devenită recent campionat mondial. Totodată, omul de afaceri constănţean a mărturisit că este fericit pentru că avut ideea organizării acestei tabere de creaţie plastică şi impresionat de lucrările care au prins culoare sub pensulele studenţilor. „Nu credeam, atunci când am pornit, că vom ajunge la un asemenea rezultat”, a afirmat Cârstocea.

Prezent la eveniment, viceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a declarat că îi lansează lui Cârstocea provocarea ca, „în acest an, să sădească tradiţii”. Asta şi pentru că anul acesta se împlinesc 135 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii