Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oaspeţi de seamă în comuna constănţeană Cunoscutul grup coral Song a concertat pe scena din Cumpăna

ro

12 Aug, 2014 00:00 3574 Marime text
Regal de muzică corală la Cumpăna. După ce, vineri, administraţia locală a marcat un moment foarte important în dezvoltarea infrastructurii locale - inaugurarea lucrărilor efectuate la cel mai modern campus şcolar din zonă şi înmânarea cheilor pentru încă 16 locuinţe ANL destinate tinerilor - duminică, a venit timpul pentru relaxare, într-o companie de poveste. Grupul Song, un fenomen muzical cu o tradiţie de 40 de ani, a venit la Cumpăna pentru a susţine un recital, la Căminul Cultural, spre încântarea spectatorilor. „Grupul Song se află, în prezent, într-un turneu pe litoral. Am fost încântaţi atunci când am fost contactaţi de doamna Luminiţa Velciu (n.r. membră a grupului coral), care ne-a spus că a auzit de multitudinea de evenimente culturale pe care le-am organizat de-a lungul vremii şi şi-a exprimat dorinţa de a veni la Cumpăna, pentru a susţine un regal de recitaluri. A fost o mare onoare ca această suită de talente să cânte, pentru prima dată, într-o comună, iar acea comună să fie Cumpăna. Bucuria spectacolului a fost de ambele părţi, sala a fost arhiplină şi credem că soliştii s-au simţit bine în comunitatea noastră“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju.

Reprezentaţia pe care corul a avut-o la Cumpăna vine după ce grupul Song a concertat, vineri, la Mangalia, iar sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu“ din Medgidia, în cadrul galei de închidere a celei de-a XI-a ediții a Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu“.
„Întotdeauna am fost de părere că muzica adevărată, care ajunge în sufletele oamenilor, se simte şi se ascultă cel mai bine la sate, la firul ierbii, la talpa ţării. Noi, cei din comuna Cumpăna, ne-am bucurat că am avut ocazia şi onoarea de a fi gazdele unui recital susţinut de grupul Song“, a adăugat primarul Mariana Gâju.

Corul Song şi Ioan Luchian Mihalea

Fenomenul „Song“ a luat naştere în anul 1974, atunci când un grup de tineri studenţi au decis să facă notă discordantă în vremurile cenuşii şi să devină o pată de culoare. Astfel, a luat naştere un cor care nu interpreta melodii patriotice, ci un grup care cânta din inimă, cu acea emoţie ce trecea dincolo de scenă. Pentru cei mai mulţi, Song a fost incubatorul în care s-au format cei mai mulţi artişti, sub bagheta regretatului Ioan Luchian Mihalea. Printre numele cunoscute care şi-au legat cariera de corul Song se numără Ducu Bertzi, Bianca Ionescu, Doina Matei Pocorschi, Bogdan Dragomir, Luminiţa Velciu, Dana Rogoz sau Gianina Corondan. Astăzi, grupul Song se află sub coordonarea dirijorului Daniel Jinga.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii