Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noile declaraţii de avere ale aleşilor din CJC Agoniseala fostului primar Gheorghe Mihăieşi, a cărui soţie duce „greul“ casei din salariul de la CJC (documente)

ro

24 Jun, 2014 00:00 2933 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, dar şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2013.

Pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa au început, conform literei legii, să fie încărcate declaraţiile de avere şi de interese ale consilierilor judeţeni, pentru anul fiscal încheiat. Redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa va prezenta în fiecare zi averea şi interesele declarate de aleşii judeţeni.
Gheorghe Mihăieşi a fost cel de-al doilea primar ales al Constanţei post-decembriste, ocupând această funcţie între 1996 şi 2000. El a fost cel de la care Radu Mazăre a preluat ştafeta în fruntea urbei. Potrivit ultimei declaraţii de avere, încărcate acum câteva zile, Gheorghe Mihăieşi, actualul consilier judeţean din partea PSD, declară că este coproprietarul unui teren agricol de şapte hectare, achiziţionat în anul 2006 în satul Biruinţa din judeţul Constanţa. De asemenea, din anul 2004, este deţinătorul unui autoturism marca Volvo. Nu deţine clădiri sau active financiare mai mari de 5.000 de euro. Democrat-liberalul nu are bijuterii sub formă de metale preţioase, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro. De asemenea, el nu are conturi şi depozite bancare, nici plasamente şi investiţii directe.

Din pensie, Gheorghe Mihăieşi declară un venit de 24.000 de lei, iar indemnizaţia de demnitar pe care a încasat-o anul trecut de la CJC a fost a fost de 8.760 de lei. Nu declară alte interese decât acela că este membru în Consiliul Executiv al PSD şi în Consiliul Naţional al partidului.
În ceea ce priveşte veniturile realizate de soţia sa, Gabriela Mihăieşi, şef serviciu în cadrul CJC, acestea sunt mult mai mari decât pensia şi indemnizaţia de consilier cumulate ale soţului său. Astfel, Gabriela Mihăieşi declara un venit de 40.167 de lei, din ceea ce precizează soţul său în declaraţia de avere pe care a completat-o pentru anul 2014.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii