Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre recomanda „o cruce mare“ pentru finalizarea investiţiei Lucrările la mall-ul din strada Traian au fost oprite (galerie foto)

ro

06 May, 2014 00:00 4288 Marime text
În aprilie 2013, într-o vizită pe şantierul de pe strada Traian, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, lăuda fără rezerve investiţia de pe faleza Portului Constanţa. „Vreau să vă spun aşa: 40 de milioane de euro privaţi, băgaţi în pământ, cu ultima lucrare de stabilizare de 11 milioane de euro. Locuitorii pot sta liniştiţi, aţi văzut ce capete luminate au lucrat, ce eforturi au fost! Nu se va dărâma niciun bloc, nu se va înclina niciun bloc, nu trebuie să vândă apartamentele, nu a scăzut valoarea, ba dimpotrivă. Să facă o cruce mare şi să aştepte investiţia de suprastructură, respectiv construcţia (n.r. de) birouri, de hotel şi de spaţii comerciale, centrul comercial“, explica şeful administraţiei publice locale în urmă cu mai bine de un an.
 
Şantier în stand-by?
 
Aşa cum se menţionează şi pe panoul montat pe strada Traian, lucrările au început în martie 2008 şi aveau ca dată de finalizare luna martie 2014. World Trade Center din strada Traian cuprinde un hotel de patru stele cu o capacitate de 200 de camere, un mall, două clădiri de birouri în suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi, o zonă de divertisment de 2.500 de metri pătraţi, un institut de artă contemporană (!) şi o parcare subterană cu 1.500 de locuri. Până în momentul de faţă, niciunul dintre aceste obiective nu a prins contur. Mai mult, şantierul pare în prezent cumva în stand-by. Nimic nu mai mişcă în zonă, niciun muncitor, niciun utilaj. Nu se clinteşte deci nimic, iar aspectul general rămâne cel al unui şantier în plină desfăşurare, dar abandonat. Cu toate acestea, şantierul împrejmuit este în continuare păzit.
Tot anul trecut, edilul şef al municipiului Constanţa menţiona că, din punctul său de vedere, lucrările de consolidare a malului străzii Traian înseamnă „20% din Barajul Vidraru“. „Deocamdată, 40 de milioane de euro au ăştia să-i băgăm în pământ, să spunem 20% din Barajul Vidraru, au stabilizat aici şoseaua cu bani privaţi. Noi nu am fi avut niciodată banii ăştia să-i băgăm în pământ“, afirma Radu Mazăre.
 
Cine investeşte pe strada Traian
 
Beneficiarii investiţiei „Clădiri multifuncţionale Faleza Port Constanţa în zona Porţile 3, 4 Etapa I + II, strada Traian nr. 62 B“ sunt SC Harborside Imobiliara SRL şi Harborside Hotel SRL. Anul trecut, reprezentanţii Harborside au precizat că intenţionează (cel puţin la nivel declarativ) să finalizeze construcţia. Firma Harborside Imobiliara a fuzionat, prin absorbţie, cu Harborside Hotel. Cele două firme au legături cu oameni cunoscuţi drept apropiaţi ai primarului Mazăre. Concret, în Harborside este implicată societatea cipriotă Master Job Limited, societate care mai este implicată şi în SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, firmă administrată de Valentin Gheorghe Ionescu, coinculpatul primarului Mazăre în celebrul dosar al retrocedărilor.
Iată, aşadar, că, deşi Radu Mazăre le recomanda constănţenilor din zona străzii Traian să-şi facă „o cruce mare“, lucrările bat pasul pe loc. Până când, nu se ştie. Asta pentru că numărul de telefon care figurează pe panoul din strada Traian - la care am sunat pentru a afla informaţii – pare să fie deranjat sau nu mai este valabil.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 06 May, 2014 10:55 Cu cite monumente ale incompetentei sau ale spagii o sa mai fie ,,ornata,,Constanta? Nu uitati si de mizerabila aia de cladire din portul Tomis, care zace de ani de zile si blocheza panorama spre tarmul marii., Marii oameni de afaceri,iti vine greata.
  • fani 06 May, 2014 10:47 ..se vor relua lucrarile dupa ce primarul impreuna cu premierul vor face o vizita la fata locului(sau in spatele locului).Este doar chestiune de timp pana ce se va prabusi soseaua si chiar blocuri!
  • anonim 06 May, 2014 08:25 dragi constanteni,ACOLO,in pamant pe strada Traian sunt BANII DUMNEAVOASTRA -din taxa marita la gunoi,din pretul urias(mai mare ca in Londra)al gigacaloriei si din multele alte taxe-CURBA DE SACRIFICIU.Sa arate acel privat care ar fi suficient de prost sa cheltuie amar de bani pe UN MORT.