Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberala Ramona Mănescu nu vrea Portul Constanţa în ograda administraţiei Mazăre Ministrul Transporturilor - „Autorităţile locale au 20%. Vi se pare că nu au destul?”

ro

12 Oct, 2013 00:00 2743 Marime text
„Nu, nu sunt mulţumită. Vi se pare că funcţionează bine? Pentru că nu sunt profitabile. Pentru că potenţialul este mult mai mare decât ceea ce se întâmplă în momentul de faţă”, a declarat, ieri, la Constanţa, ministrul Transporturilor, liberala Ramona Mănescu, referindu-se la evoluţia economică a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi la cea a  Administraţiei Canalelor Navigabile.

Ministrul Transporturilor, liberala Ramona Mănescu, s-a aflat, ieri, la Constanţa, pentru a conduce o şedinţă de lucru ce a avut ca temă activitatea desfăşurată de Regionala CFR, de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC) şi de Administraţia Canalelor Navigabile. La finalul şedinţei, Mănescu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de activitatea economică a CNAPMC şi a ACN. „614 hectare nu sunt închiriate, nu sunt utilizate. Echipa de management nu a demonstrat până acum că poate să performeze”, a precizat Mănescu.
Întrebat dacă ia în calcul schimbarea conducerii celor două instituţii, ministrul liberal a menţionat: „Deocamdată vreau să mă întâlnesc cu ei, vreau să văd care este punctul lor de vedere, vreau să văd cum privesc ei legătura dintre planul de management şi ce spun rezultatele. Trebuie să discut şi cu ei. Nu pot să-mi dau cu părerea înainte să discut”. Interesant este însă că liberala Ramona Mănescu a declarat că, „dacă este nevoie, probabil că ministerul va analiza şi această posibilitate (n.r. schimbarea conducerii CNAPMC şi ACN), trebuie să luăm măsuri”.

„Portul Constanţa este un obiectiv de interes naţional”

Tot ieri, oficialul de la Transporturi a declarat, vizavi de dorinţa operatorilor portuari de a fi implicaţi în managementul portuar, că nu există posibilitatea ca aceştia să fie implicaţi în actul de management, pentru că legea nu permite asta. „Dar, există variante prin care ei să fie implicaţi într-un mod consultativ. Şi este foarte bine. Mi se pare normal şi absolut democratic ca operatorii să poată fi măcar consultaţi în toate activităţile pe care portul le desfăşoară”, a adăugat Ramona Mănescu.
Cât despre părerea sa pe marginea posibilei treceri a unui nou pachet de acţiuni ale Portului Constanţa de la Ministerul Transporturilor la Administraţia Mazăre, Mănescu a declarat: Portul Constanţa este un obiectiv strategic de interes naţional şi cu asta am spus totul”.
Cu toate acestea, Mănescu nu s-a rezumat la atât şi a adăugat: „Autorităţile locale au 20%. Vi se pare că nu au destul? Şi mie (n.r. mi se pare că au destul”, a conchis ministrul Transporturilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii