Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioan Popescu, avocatul lui Gelil Eserghep şi al subprefectului Iucsel Selamet Ce spune preşedintele UDTTMR despre trimiterea sa în judecată

ro

18 Dec, 2013 00:00 3308 Marime text
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, ieri, că a dispus trimiterea în judecată a subprefectului judeţului Constanţa, Iucsel Selamet, precum şi a lui Gelil Eserghep, preşedintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR). În sarcina subprefectului Selamet s-a reţinut infracţiunea de dare de mită, în vreme ce în sarcina preşedintelui UDTTMR, cea de favorizare a infractorului.
Ce spune însă Gelil Eserghep despre acuzaţiile care i se aduc? Că „e un dosar făcut”. „Din partea mea, nu există nimic acolo. Dacă nu era de plâns, mi s-ar fi părut de râs. Când auzeam la alţii de dosare, nu credeam. Este hilar, domnul subprefect este cercetat pentru că ar fi promis mită. Abordez cu umor problema. Poate cineva are o problemă cu faptul că merge bine uniunea (n.r. UDTTMR), altă explicaţie reală nu cred că există”, a explicat fostul parlamentar.
Tot el a ţinut să adauge: „Dacă Iucsel (n.r. subprefectul de Constanţa, Iucsel Selamet) e infractor, eu mă fac catolic”. Conform afirmaţiilor lui Eserghep, avocatul său şi al subprefectului este Ioan Popescu.
 
„Să iasă să lămurească problema”
 
Al doilea subprefect al judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, a declarat, ieri, că l-a sfătuit pe Selamet să iasă public pentru a lămuri problema. „Este o chestiune care nu ţine de Prefectură, dar este într-adevăr o problemă delicată, care ţine doar de el (n.r. de Iucsel Selamet). M-a luat prin surprindere vestea. Eu l-am rugat să iasă public, prin intermediul unui comunicat de presă, să lămurească problema. Dacă este nevinovat, este normal să se apare în instanţă. Dacă l-au trimis în judecată, înseamnă că au şi oamenii ăia ceva. Pe de altă parte, nu pot să-mi dau cu părerea pentru că, repet, situaţia e delicată”, a explicat Volcinschi.
Facem menţiunea că am încercat să aflăm punctul de vedere al subprefectului Iucsel Selamet, însă acesta nu a răspuns apelurilor noastre. În eventualitatea în care va transmite un punct de vedere, acesta va fi ulterior publicat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii