Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii pentru o dezvoltare durabilă în comuna Limanu Drumurile noastre, poate, vor fi toate asfaltate

ro

25 Jun, 2014 00:00 3132 Marime text
Localităţile cu mare trafic turistic, cum sunt Vama Veche sau 2 Mai, sunt deja pline de persoane îndrăgostite de poezia acestor zone. Autorităţile locale ştiu că drumurile se aglomerează în această perioadă, tocmai de aceea, administraţia publică se îngrijeşte de starea drumurilor.

„În prezent, avem în derulare un proiect desfăşurat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), măsura 1.2.5., în cadrul căruia se reabilitează şi se asfaltează un drum extravilan, care va ajuta la dezvoltarea sectorului economic şi chiar turistic în regiune. Fiind un drum foarte apropiat de localităţi, va deveni unul strategic şi va fi intens utilizat. Până acum s-a intervenit la nivelul a 20% din totalitatea lucrărilor“, a declarat primarul comunei Limanu, Nicolae Urdea.
De altfel, reprezentantul autorităţii locale a spus că, până în prezent, sunt asfaltate circa jumătate din suprafeţele străzilor, iar celelalte sunt pietruite, urmând să se toarne covorul asfaltic în limita posibilităţilor. „Administraţia publică locală are în proiect asfaltarea altor două căi de acces, în nordul şi în sudul comunei, care vor face legătura localităţii cu drumul extravilan. Acesta este un proiect care ar trebui realizat integral cu bani de la bugetul local şi care prevede asfaltarea unui suprafeţe de aproximativ un kilometru şi jumătate de drum. Aşteptăm cu mare interes deschiderea noilor linii de finanţare pentru drumuri. De infrastructură avem cea mai mare nevoie“, a mai spus gospodarul-şef al comunei Limanu, Nicolae Urdea.

Nu doar la capitolul drumuri se va moderniza una dintre cele mai frumoase comune constănţene. În aproximativ doi ani, aleşii speră ca localitatea să fie racordată şi la sistemul de gaze. „Avem în plan să ne racordăm la conducta firmei de distribuţie a gazelor, care va trece prin localitatea noastră dinspre graniţa cu Bulgaria către şantierul naval din zonă. Lucrăm la proiectul pe care, peste două luni, sperăm să îl finalizăm, pentru a fi depus spre aprobare la Ministerul Economiei. Lucrările ar trebui să fi executate de distribuitorul de gaze, iar în anul 2015, sperăm să fie demarate cele pentru instalaţie“, a declarat liderul autorităţii locale, Nicolae Urdea. Dacă investiţia se va realiza, atunci populaţia, al cărei număr creşte considerabil de la un an la altul, va scăpa de multe griji, de la cea a încărcatului buteliei, până la cea a asigurării căldurii pe timpul iernii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii