Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În sfârşit, copiii din Lumina vor avea un loc de joacă! Parcul din centrul comunei este aproape gata

ro

21 Jan, 2016 00:00 4262 Marime text


Începutul noului an a readus în atenţie vechi probleme cu care se confruntă multe localităţi din judeţul Constanţa. Lipsa banilor şi zecile de hârtii solicitate au făcut ca mulţi primari să se lase păgubaşi. Nu acelaşi lucru se poate spune însă despre comuna Lumina, care pare că înfloreşte pe zi ce trece. Astfel, dacă la finalul anului trecut, copiii din localitate se bucurau de inaugurarea unui nou corp de şcoală, în acest an, administraţia locală speră să finalizeze şi alte proiecte începute anul trecut.  
 
Unul dintre ele vizează finalizarea lucrărilor la parcul central din localitate. „Deşi l-am început în toamna anului trecut, speram ca până de sărbători să îl finalizăm. Nu s-a putut. În acest moment, din cauza vremii, lucrările au fost sistate. Dar imediat ce vremea bună revine, reîncep şi lucrările. În proporţie de 80% este finalizat“, a declarat primarul comunei, Dumitru Chiru. Fondurile pentru realizarea proiectului au provenit de la bugetul local.


 
În această perioadă, administraţia publică locală se pregăteşte să ducă la bun sfârşit şi alte proiecte. „Avem trei proiecte accesate în 2013 şi derulate cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, proiecte aflate în curs de finalizare: alimentare cu apă la Sibioara, proiect la care se lucrează intens, canalizare în satul Oituz, asfaltarea a zece kilometri de drumuri în localitatea Lumina. La toate aceste proiecte finanţate de MDRAP, Primăria Lumina a venit cu o cofinanţare de 2%“, a mai spus gospodarul-şef al comunei Lumina, Dumitru Chiru.
 
Proiectele depuse de Consiliul Local şi Primăria Lumina pe mai multe axe de finanţare au început să dea roade. Unul dintre ele, prin care sunt pietruite toate drumurile de pământ din comună, este aproape de finalizare. Întreaga investiţie a fost finanţată cu bani de la bugetul Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Primarul a precizat că nu poate depune proiecte noi până când cele în curs nu vor fi finalizate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii