Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local vrea să modifice regulamentul privind transportul în regim de taxi Noi amenzi pentru taximetriştii constănţeni (document)

ro

05 Jun, 2014 00:00 3832 Marime text
Pe site-ul Primăriei Constanţa a fost postat un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea HCLM 464/2003 privind transportul de persoane/bunuri în regim de taxi. Potrivit articolului 1 al proiectului, se completează Regulamentul privind organizarea şi executarea transporturilor de persoane/bunuri în regim de taxi pe raza municipiului Constanţa cu un nou articol, care prevede că „taxiul trebuie să aibă afişat în interior ecusonul taximetristului, vizat de către Serviciul Transport Local şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei municipiului Constanţa“. Conform acestui nou articol, „ecusonul va fi vizat în urma prezentării de către titularul autorizaţiei taxi, persoana fizică sau juridică a certificatului profesional pentru conducătorii auto care efectuează transport rutier în regim de taxi valabil, precum şi contractul de muncă şi Registrul de Evidenţă a salariaţilor, în cazul persoanelor juridice, prin aplicarea ştampilei instituţiei şi a timbrului sec“.

Totodată, articolul 16 al hotărârii Consiliului Local Municipal Constanţa este completat cu un alineat care prevede că taxa reprezentând vizarea ecusonului taximetristului se achită anticipat şi are valoarea de 10 lei pentru fiecare ecuson eliberat de Serviciul Transport Local şi Organizare Evenimente.
Şi articolul 18 al HCLM 464/2003 urmează să fie completat cu două alineate. Primul dintre acestea specifică faptul că lipsa vizei pe ecusonul taximetristului se sancţionează cu amendă de la 1.000 de lei până la 2.000 de lei, aplicabilă transportatorului. Cel de-al doilea prevede că, în cazul în care conducătorul auto a fost sancţionat cu trei amenzi în decurs de un an, lucrătorii Poliţiei Locale şi ai Serviciului Transport Local şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei municipiului Constanţa vor reţine ecusonul pentru o perioadă de şase luni, timp în care nu i se va mai elibera alt ecuson.
Nu mai puţin important, articolul 20 din acelaşi regulament va fi completat cu un alineat potrivit căruia, „în cazul în care lucrătorii Poliţiei Locale, în urma controlului efectuat, constată existenţa unui ecuson cu viza primăriei, dar care nu a fost emis de către Serviciul Transport Local, autorizaţia de transport a transportatorului care a emis conducătorului auto respectivul ecuson va fi suspendată pentru o perioadă de şase luni“.
O altă modificare adusă Regulamentului privind organizarea şi executarea transporturilor de persoane/bunuri în regim constă în faptul că lucrătorii Poliţiei Locale vor fi împuterniciţi să aplice sancţiunile celor care nu respectă toate condiţiile incluse în regulament.
Cum proiectul de hotărâre se află pe site-ul Primăriei Constanţa, cel mai probabil în dezbatere publică, este de aşteptat ca, în viitorul apropiat, acesta să intre pe ordinea de zi a unei şedinţe de Consiliu Local.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • viorel 05 Jun, 2014 10:15 astia mai vor cate 10 ca sa ai dreptul de a munci? ce tara...