Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACIA iniţiază un proiect pentru desfiinţarea taxei de linişte din Constanţa

ro

11 Jun, 2015 00:00 3085 Marime text
Asociaţia Constanţa Ia Atitudine (ACIA) a iniţiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care urmăreşte desfiinţarea taxei de linişte. În sprijinul acestui demers, Andrei Popescu, preşedintele ACIA, anunţă demararea unei campanii de strângere de semnături de la constănţeni.
 

„În ciuda sumelor mari care se colectează din taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în Constanţa, Mamaia şi Sat Vacanţă, oraşul Constanţa a ajuns să fie invadat de hoţi, tâlhari şi cerşetori“, susţine Asociaţia Constanţa Ia Atitudine. ONG-ul constănţean precizează că, potrivit Serviciului Public de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Constanţa, la nivelul anului trecut, din taxa de linişte s-au colectat 6.611.826 de lei. ACIA reaminteşte, în această ordine de idei, că taxa trebuie să fie utilizată „pentru paza unor bunuri publice, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi a faptelor ilicite, antisociale, manifestate prin cerşetorie, furturi, tâlhărie şi prostituţie, pentru combaterea comerţului stradal neorganizat, pentru prevenirea depunerilor de moloz şi gunoi menajer şi pentru prevenirea lipirii de afişe pe faţadele clădirilor, stâlpi şi copaci“. Andrei Popescu consideră că, în pofida sumelor importante care se colectează anual prin intermediul acestei taxe, intersecţiile sunt pline de cerşetori şi vânzători ambulanţi. „De asemenea, firmele care sunt plătite din banii colectaţi din această taxă nu fac nimic pentru a stârpi fenomenul. Centura Constanţei, şi nu numai, este plină de prostituate, care se afişează nu numai noaptea, dar şi în plină zi, sub ochii copiilor şi ai altor constănţeni sau turişti care tranzitează respectivele zone“, atrage atenţia preşedintele ACIA.

Totodată, Popescu susţine că în municipiul Constanţa şi în staţiunea Mamaia „furturile şi spargerile s-au înmulţit mai mult ca niciodată“. „Practic, nimic din ce scrie în contractele încheiate cu firme private nu se respectă, deşi agenţii economici plătesc şi zeci de mii de lei pe an în contul acesteia“, declară Popescu. Având în vedere aceste aspecte, dar şi „faptul că liniştea şi siguranţa publică sunt asigurate şi de Poliţia Română, Jandarmeria Română şi Poliţia Locală Constanţa“, Asociaţia Constanţa Ia Atitudine cere desfiinţarea taxei pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în Constanţa, Mamaia şi Sat Vacanţă.
Astfel, ACIA a depus la Primăria Constanţa un proiect de hotărâre privind desfiinţarea acestei taxe, dar, pentru că Legea 215 a administraţiei publice locale o impune, pentru susţinerea proiectului va fi demarată o campanie de strângere de semnături de la constănţeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii