Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de kilograme de brânză stricată, pe un câmp de lângă Săcele, judeţul Constanţa

ro

06 Mar, 2017 11:21 2412 Marime text


Mai mulţi localnici din Săcele, judeţul Constanţa au reclamat că pe câmpul din apropierea comunei au fost aruncaţi saci întregi cu brânză stricată. Oamenii susţin că aerul este irespirabil, fapt ce va fi accentuat de încălzirea vremii. Produsele lactate deteriorate ar aparţine unei firme de procesare a laptelui din zonă care, în mod normal, trebuia să le distrugă dacă sunt improprii consumului. Cetăţenii sunt revoltaţi de faptul că în zona respectivă merg cu animalele la păscut, iar faptul că a fost aruncată brânza acolo poate fi dăunătoare pentru acestea.

La scurt timp de la primirea sesizării la faţa locului au ajuns echipele Gărzii de Mediu Constanţa care au luat primele măsuri. Potrivit directorului Gărzii de Mediu Constanţa, Marian Rîşnoveanu, s-au luat măsuri de igienizare a zonei şi eliminare a deşeurilor respective. Pentru fapta sa procesatorul de lapte din Săcele riscă o amendă de până la 25.000 de lei. Garda de Mediu a impus acestuia să igienizeze foarte bine zona pentru a se elimina orice pericol de poluare. „Nu este prioritar pentru noi să aplicăm amenzi, important este ca neregulile semnalate să fie remediate” – a mai precizat Marian Rîşnoveanu.  

Am încercat să luăm un puct de vedere şi de la autorităţile locale din Săcele dar, după ce iniţial a răspuns la telefon, viceprimarul comunei, Gheorghe Brânduş nu a mai putut fi contactat. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii