Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un prim eveniment din cadrul „Primăverii Culturale”, la Ceronav Ovidiu Cupşa a lansat al doilea volum de versuri, intitulat „Flamingo” (galerie foto)

ro

08 Mar, 2014 00:00 4584 Marime text
Cunoscut mai degrabă ca om politic şi ca director al CERONAV Constanţa, Ovidiu Cupşa dezvăluie o latură mai puţin cunoscută a personalităţii sale prin lansarea celui de-al doilea volum de versuri - „Flamingo”, primul său volum de poezie, „Iluziile unui secol”, văzând lumina tiparului în anul 2012.
 
Ieri, Baza Nautică a CERONAV, de pe malul lacului Siutghiol, a găzduit primul eveniment din cadrul „Primăverii Culturale”, iniţiată de instituţia de instruire şi perfecţionare a personalului navigant. Este vorba despre inaugurarea galeriei de artă din incinta Bazei Nautice a CERONAV.
Cu acest prilej, a fost vernisată o expoziţie de grafică şi pictură a artiştilor plastici prof. Marieta Besu şi Tudor Tiţoiu. Punctul culminant al evenimentului a fost lansarea volumului de poezii „Flamingo”, semnat de Ovidiu Cupşa, directorul CERONAV. Trei tinere de la fundaţia Wild Art - Mihaela Morogan, Mădălina Stoica şi Paula Rusu - au recitat poezii din volumul de versuri al lui Ovidiu Cupşa.
 
„Volumul cuprinde circa 50 de poezii scrise de mine acum 20 de ani. Mai am în sertar câteva volume la care lucrez”, a dezvăluit Ovidiu Cupşa. Printre cei care au luat parte la acest eveniment cultural s-au numărat şi Emilia Persu - vicepreşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Bucureşti, maestrul Ion Tiţoiu, Gheorghe Caruţiu - pictor şi profesor la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Ovidius, Ion Tiţa-Bibu, Geta Deleanu - muzeograf şi critic de artă, Daniela Ţurcanu - pictor şi profesor universitar, Şerban Berescu - de la Căpitănia Zonală Constanţa. Evenimentul cultural a beneficiat şi de prezenţa şi prestaţia artiştilor constănţeni: Cvartetul Instrumental „Concertino” (prof. Livia Tiţa-Bibu), Trupa „Poze cu Suflet” şi „Wild Art”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii