De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
19:34 25 03 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Traficul estival, coşmarul şoferilor „Update“ pentru parcarea multietajată din staţiunea Mamaia, zona Cazino

ro

08 Aug, 2015 00:00 1342 Marime text

Un drum prin staţiunea Mamaia la ceas de seară se dovedeşte a fi o adevărată aventură pentru şoferi. De-a dreptul o vânătoare de comori, doar că, în acest caz, comorile sunt locurile de parcare. O soluţie pentru degajarea parcărilor (şi destresarea şoferilor) este proiectul parcării multietajate din zona Cazinoului din Mamaia, lucrare pe care Primăria Constanţa a început-o în primăvara lui 2014. După planurile fostului primar Radu Mazăre, aceasta ar fi trebuit să fie gata până în luna aprilie. Astăzi, nu numai că obiectivul nu este gata, ci lucrările au fost suspendate până la sfârşitul lunii august 2015!
 
Un prim pas spre deblocarea acestei investiţii a fost făcut, dar acest lucru nu înseamnă nici pe departe că vor fi create astfel noi locuri de parcare. Vineri, Municipiul Constanţa a obţinut Autorizaţia de Construire nr. 1359, valabilă 12 luni, pentru efectuarea branşamentelor de alimentare cu energie electrică a parcării multietajate P+7E+T din zona Cazino - Albatros. Valoarea totală estimată a întregii investiţii de amenajare a parcării este de 20.228.169,72 de lei, 4.789.092,69 de euro cu TVA.

Iată cum trebuia să arate parcarea

Prin proiectul „Construire parcare multietajată P+7E+T, în staţiunea Mamaia, zona Cazino Albatros“, ar trebui ca turiştii care ajung pe litoral să aibă locuri de parcare la discreţie. Parcarea va avea o formă dreptunghiulară, cu două laturi de aproximativ 43,60 m şi una de 31,5 m, forma fiind rezultată din conformaţia terenului pe care este amplasată, cu următorii indicatori tehnici: 390 de locuri de parcare, regim de înălţime P+7 E+T, suprafaţă construită de 1.239,04 mp, suprafaţă desfăşurată de 14.197,73 mp. Clădirea va fi dotată cu instalaţii electrice, apă şi canalizare pentru scurgerea apelor menajere şi pluviale. Accesul maşinilor în clădire se va realiza dinspre bulevardul Mamaia de pe o alee propusă, iar accesul pietonal în parcare se va realiza pe toate laturile construcţiei, dinspre bulevardul Mamaia, dinspre drumul local (drum de aprovizionare), precum şi dinspre Grădina de vară Albatros. Limita de înălţime a autoturismelor care vor avea acces în parcare va fi de maximum doi metri. Intrarea autoturismelor se va face trecând de o barieră acţionată pe bază de senzori de prezenţă. Locurile libere şi dispunerea lor pe nivele vor fi afişate pe o tabelă electronică poziţionată deasupra intrării. Circulaţia autoturismelor pe verticală se va face prin intermediul unei rampe drepte cu sens dublu, iar a persoanelor, atât pe scări de acces, cât şi cu două lifturi.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii