Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cere expertizarea terasamentului CFR pe linia Bucureşti Nord - Constanţa (document)

ro

19 Jul, 2017 00:00 2900 Marime text

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA scoate la licitaţie contractul „Expertizare terasament km 57+600-57+850 linia 800 Bucureşti Nord - Constanţa“, în valoare estimată fără TVA de 27.000 de lei.
 
Contractul constă în expertizare terasament km 57 + 600-57+850 linia 800 Bucureşti Nord - Constanţa, în vederea determinării stării tehnice a terasamentului şi stabilirii soluţiilor tehnice de intervenţie pentru asigurarea aptitudinii de exploatare în condiţii de siguranţă. Ofertele pot fi depuse până pe data de 21.08.2017, ora 16.00, urmând ca acestea să fie deschise pe data de 15.09.2017, ora 18.00.
 
Garanţia de participare care trebuie depusă este în cuantum de 270 de lei. Ofertanţii vor depune lista principalelor serviciilor prestate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii trei ani, cu indicarea valorilor, a datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi. Experienţa similară se va demonstra prin prezentarea unuia sau a mai multor contracte din care să reiasă prestarea de servicii similare în ultimii trei ani, cu o valoare individuală / cumulată de minimum 27.000 de lei. Serviciile similare acceptate vizează consultanţa în domeniul ingineriei şi al construcţiilor. Durata contractului este de două luni începând de la data atribuirii şi a emiterii ordinelor de începere a serviciilor sau a lucrărilor.

Responsabili de atribuirea contractului 

Persoanele implicate în procedura de atribuire şi cele ce pot influenţa conţinutul documentaţiei de atribuire în vederea atribuirii contractului sunt: Laurenţiu Maraloi - director regional; Liviu Radu - director adjunct economic; Marcel Pioaru - şef Serviciul RRSC; Daniel Visalon - şef Divizie Linii; Jean Daniel Miu - şef Serviciul Linii; Paul Mereuţă - şef Serviciul LAT; Mihai Tinta - Serviciul LAT; Vasilică Gheorghe - şef Oficiul Juridic; Dănuţ Epuran - Oficiul Juridic; Liliana Lospa - şef Serviciul Achiziţii Publice; Constanţa Lulea - Serviciul Achiziţii Publice.

În ce vor consta lucrările 

Expertizarea va consta în efectuarea investigaţiilor tehnice, a studiului geotehnic şi a diagnosticării în vederea găsirii cauzelor care au produs instabilitatea terasamentului, precum stabilirea măsurilor care se impun pentru aducerea în parametrii normali de exploatare a zonei periclitate. Expertul va avea în vedere faptul că propunerea de expertizare a fost dictată de criterii de comportare în exploatare, urmare a reviziilor efectuate de gestionar, de vechimea în exploatare şi importanţa liniei. Expertului, prin statutul său, îi va reveni responsabilitatea realizării unei expertize adecvate în cel mai optim raport, având în vedere că terasamentul CF supus procesului de expertizare aparţine infrastructurii feroviare publice. Concluziile expertizei vor fi explicite şi vor evidenţia condiţii de circulaţie impuse, restricţii de viteză, restricţii de tonaj, cu precizarea efectivă a valorilor, pană la executarea lucrărilor recomandate. De asemenea, se vor preciza lucrările necesare a se efectua pentru aducerea zonei în parametrii tehnici de funcţionare în vederea desfăşurării circulaţiei feroviare în condiţii normale. Documentaţia de expertiză se va elabora în cinci exemplare, iar studiile geo se vor elabora în două exemplare şi vor fi avizate.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la această procedură publică. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii