Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbări la SC North Bridge One SRL Kay Tonnes Thorkoldsen devine acţionar majoritar

ro

15 Sep, 2014 00:00 1910 Marime text


Asociaţii societăţii North Bridge One SRL: SC North Bridge Energies SRL, Kay Tonnes Thorkoldsen şi Georgiana Leu au decis să modifice structura acţionariatului.
Astfel, SC North Bridge Energies SRl s-a retras din calitatea de asociat, cedând toate părţile sociale, respectiv 1908, a câte 10 lei fiecare, în total 19.080 de lei, reprezentând 90% din capitalul societăţii, către asociatul Kay Tonnes Thorkildsen. Capitalul social al societăţii va fi împărţit astfel: Kay Tonnes Thorkildsen deţine 95% din capitalul social, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 95%, iar Georgiana leu - 5%, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 5%. 

Cine este Kay Tonnes Thorkoldsen

Pe 14 aprilie 2011, norvegianul Kay Tonnes Thorkoldsen a fondat SC North Bridge Five SRL, cu sediul pe bulevardul Mamaia nr. 208 şi cu obiect principal de activitate producţia de energie electrică. Aceasta nu este prima afacere de gen a lui Thorkildsen. Prin hotărârea 1 din 29 noiembrie 2010, Marius Lungu a decis să cesioneze o parte din părţile sociale pe care le deţinea în SC North Bridge Energies SRL către restul de asociaţi. Aşa că, în urma modificării, firma a fost împărţită astfel: North Bridge Group LTD - 31,67%, Kay Tonnes Thorkildsen - 31,66%, Maris-Armand Lungu - 5% şi Gabriel Sorin Strutinsky - 31,67%. Thorkildsen a mai avut contacte cu unii afacerişti constănţeni. Dintre aceştia, îl putem aminti pe Mihăiţă Vasea. În Monitorul Oficial nr. 2813 din anul 2006, se arată că Miţu Vasea şi-a cesionat părţile sociale pe care le deţinea la SC Rofrench Connection SRL către Westhouse Group, reprezentată la acea dată prin preşedintele CA, Kay Tonnes Thorkildsen, şi RomReal Invest LTD, persoană juridică din Insulele Bermude. Kay Tonnes Thorkildsen a devenit administratorul societăţii preluate de la fratele lui Traian Vasea. Aşadar, Rofrench a luat naştere din Vasea şi s-a întrupat, la un moment dat, prin intermediul lui Kay Tonnes. Societatea preluată de Westhouse a avut un rol destul de important în afacerile grupului norvegienilor cu domiciliul în Bermude.

Nicoleta Ploscaru vs. Kay Tonnes Thorkoldsen

Biroul de presă al Alianţei România Dreaptă (ARD) Constanţa anunţa, în 2012, că Nicoleta Ploscaru, candidatul PPDD Constanţa pe Colegiul 10 pentru Camera Deputaţilor, „este concubina afaceristului Kay Tonnes Thorkildsen şi se laudă că este fina lui Sorin Gabriel Strutinsky, partenerul de afaceri al echipei de la conducerea USL Constanţa, Radu Mazăre-Nicuşor Constantinescu. Nicoleta Ploscaru este pusă să arunce săgeţi otrăvite către opoziţia locală şi liderul acesteia. Încurajată de «succesul» în afaceri, după ce a ajuns la fundul sacului, Ploscaru a fost împinsă de nevoie şi de anturaj să se transforme în «trompeta USL din tabăra PPDD»“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii