Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima întâlnire a Consiliului de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor, la UDTTMR

ro

27 Aug, 2015 00:00 2085 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) va găzdui, pe 30 august, prima întâlnire a Consiliului de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor.
 
Până în prezent, au confirmat participarea reprezentanţi ai tătarilor din Ucraina - delegaţia fiind condusă de însuşi preşedintele Congresului Mondial al Tătarilor, Refat Çubarov -, Turcia, Germania, Bulgaria, Polonia şi Lituania. Consiliul de Coordonare este forul suprem de conducere din cadrul Congresului Mondial al Tătarilor, eveniment desfăşurat în perioada 1 - 2 august, la Ankara. Din Consiliul de Coordonare fac parte 24 de membri ce reprezintă comunităţile de tătari din întreaga lume. România este reprezentată de trei membri ai UDTTMR: Gelil Eserghep (preşedinte), Samir Menan (prim-vicepreşedinte) şi Metin Omer.
 
Întâlnirea, care va avea loc la Constanţa, duminică, 30 august, va fi deosebit de importantă în contextul internaţional actual, cu atât mai mult cu cât este prima şedinţă a Consiliului de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor, după constituirea acestui for.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii