Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parteneriat votat de aleşii locali Totul despre firma organizatoare a Festivalului Untold, cu care Primăria Constanţa a bătut palma

ro

03 Apr, 2017 00:00 6752 Marime text
Săptămâna trecută, aleşii locali au semnat, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal Constanţa, proiectul de hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare dintre municipiul Constanţa şi societatea Neversea SRL.
 
Primarul Decebal Făgădău a declarat că protocolul se referă la un eveniment pe care Primăria vrea să-l organizeze la Constanţa, organizat de echipa Festivalului Untold. „Este vorba despre echipa de la Untold, care ne-a trimis o scrisoare de intenţie. Deoarece Primăria intenţionează să organizeze acest festival, am decis semnarea acestui protocol. Ne propunem, în acest sens, să avem un eveniment de succes în Constanţa“, a punctat edilul-şef. Acesta a adăugat că vor urma, în perioada următoare, noi întâlniri cu echipa Untold pentru a fi găsite cele mai bune variante şi soluţii pentru implementarea acestui proiect.
 
De altfel, tot săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe, primarul Făgădău declara că vrea la malul mării un eveniment unic care „să aşeze Constanţa pe harta europeană şi mondială a festivalurilor de gen“.
 
„Am luat hotărârea de a ne îndrepta spre un parteneriat în vederea organizării unui festival, nu Untold, ci un festival de sine stătător, dar cu aceeaşi echipă, care are deja o reţetă de succes şi care are un palmares unic în România. Îi asigur că efortul meu personal va fi acela de a asigura tot suportul pe care oraşul îl poate acorda unui asemenea eveniment şi, dincolo de experienţa pe care o au la Untold, să construim un eveniment unic care să aşeze Constanţa pe harta europeană şi mondială a festivalurilor de gen. Infrastructura oraşului este generoasă, un festival la malul mării este bine-venit oricând, avem deja evenimente de tradiţie, iar un eveniment în parteneriat s-ar încadra, spun eu, potrivit, într-o agendă pe termen scurt, mediu şi lung. Parteneriatul pe care ni-l propunem nu vizează un singur an sau un singur eveniment“, a afirmat Decebal Făgădău. 

Neversea SRL, în datele Registrului Comerţului 

Firma a fost înfiinţată în anul 2017 şi are sediul social în municipiul Cluj-Napoca. Capitalul social subscris, de 2.000 de lei, integral vărsat, este compus din 200 de părţi sociale. Firma Neversea SRL este controlată de Ioan Bogdan Buta, născut pe 8.03.1985, în Blaj, Alba, cu 99% din capitalul social, şi Sebastian Dorel Ferenţ, născut pe 20.12.1991, în Cluj-Napoca, cu 1% din capitalul social. Administratorul societăţii, care desfăşoară activităţi suport pentru interpretare artistică (spectacole), este Sebastian Dorel Ferenţ.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Sebastian Dorel Ferenţ mai deţine PFA Ferenţ Sebastian-Dorel. La rândul său, Ioan Bogdan Buta este asociat în: Dettra Organization SRL, SC Omni Store SRL, Portmoneu SRL, Untold SRL, VBA Media Consult SRL.
 
Firma Untold SRL a fost înmatriculată în anul 2015 şi are sediul social în municipiul Cluj-Napoca. Capitalul social subscris, de 1.000 de lei, integral vărsat, este compus din 100 de părţi sociale. Asociat unic este Ioan Bogdan Buta. De administrarea afacerii se ocupă de Sebastian Dorel Ferenţ. Untold SRL desfăşoară activităţi suport pentru interpretare artistică (spectacole).
 
În Dettra Organization SRL, Ioan Bogdan Buta este asociat alături de Ioana Maria Perţa. Înfiinţată în 2010, societatea are sediul atribuit în municipiul Cluj-Napoca şi un capital social de 210 lei, integral vărsat, compus din 21 de părţi sociale. Ioanei Maria Perţa îi revin 4,76% din capitalul social, iar lui Ioan Bogdan Buta, 95,24%. Administratorul firmei, care desfăşoară activităţi de organizare a expoziţiilor, târgurilor şi congreselor, este Vlad Ionuţ Neaga, născut pe 30.01.1988, în Zalău, Sălaj.
 
Potrivit unui articol publicat în aprilie 2016 de clujust.ro (https://www.clujust.ro/dna-cluj-a-intrat-pe-firul-afacerii-untold-festival-privatizarea-2-0/), procurorii DNA Cluj au intrat pe firul afacerii Untold Festival, de la Cluj, şi au investigat modul de finanţare a asociaţiei şi a firmei lui Bogdan Buta, care au colaborat cu Federaţia Share la Untold 2015. Bogdan Buta şi firma sa au fost implicaţi în organizarea Untold Festival 2015, sub umbrela Capitalei Europene a Tineretului şi a Federaţiei Share. Buta a făcut parte din conducerea federaţiei până în noiembrie 2014 şi, după o lună, a înregistrat brandul Untold la OSIM pe numele lui.
 
Primăria Cluj-Napoca a finanţat din bani publici Federaţia Share cu circa 950.000 de euro, din care 400.000 pentru Untold. La finalul anului de Capitală Europeană a Tineretului, Federaţia Share a rămas cu datorii de peste 500.000 de euro, din care 280.000 de euro la furnizorii Festivalului Untold. Buta şi-a făcut o firmă nouă, Untold SRL, pe care a organizat ediţia 2016 a festivalului, şi o asociaţie nouă, Asociaţia Untold, pe care s-au cerut 2,5 milioane de lei de la Primăria Cluj-Napoca.

Citeşte şi:

Primarul Decebal Făgădău promite marea cu sarea constănţenilor „Avem o listă impresionantă de proiecte“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii