Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ninsoarea și viscolul se apropie de Constanța! Sunt pregătite autoritățile să intervină?

ro

03 Dec, 2016 00:00 5151 Marime text
România este de vineri sub avertizare meteorologică când asupra țării noastre s-a abătut un val de ninsori și vânt puternic, ce a provocat mari probleme în județele direct afectate de codurile portocaliu și galben.
 
Și județul Constanța este sub avertizarea de cod galben până pe 3 decembrie, ora 02.00, însă previziunile meteorologilor se schimbă de la o oră la alta. Cum aproape fiecare schimbare bruscă a condițiilor meteo găsește autoritățile pe picior greșit, fiind nepregătite să intervină în timp util pentru a combate efectele vremii nefavorabile.
 
Am contactat telefonic reprezentanții Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța pentru a vedea dacă salariații instituției sunt pregătiți să intervină în cazul în care vremea se va înrăutăți în județul nostru.
 
„Suntem pregătiți pentru intervenții. Vin de la Cuza Vodă acum, mă îndrept spre Hârșova ca să văd cum stau oamenii și dacă toate sunt pregătite. Utilajele sunt pregătite, basculantele sunt încărcate cu material antiderapant, dacă va începe să plouă sau să ningă, se va interveni pe drumuri“, a anunțat administratorul special al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, Lucian Lungoci.
 
Acesta a precizat și faptul că angajații instituției asigură pe permanență 24 de ore din 24 în această perioadă pentru a putea interveni în timp util. Din cele 94 de utilaje pe care RAJDP le folosește la intervențiile din timpul iernii, însă pentru prognoza meteo anunțată se va interveni cu 35 de utilaje. „Noi avem 94 de utilaje, dar nu vorbim acum de deszăpezire, deci de utilajele cu lame și de freze, așa că pentru împrăștiere de materiale antiderapante vom interveni cu aproximativ 35 de autovehicule“, a adăugat Lungoci.
 
Reamintim faptul că recent, Prefectura Constanța a verificat unitățile administrativ – teritoriale din județ pentru intervenția în sezonul de iarnă 2016 – 2017.
 
În urma centralizării proceselor-verbale încheiate de comisie, s-a constatat că doar 29 de localităţi au încheiat contracte de deszăpezire: Constanţa, Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Eforie, Murfatlar, Năvodari, Ovidiu, Agigea, Castelu, Ciobanu, Corbu, Costineşti, Crucea, Cumpana, Dobromir, Horia, Limanu, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Mircea Vodă, Nicolae Bălcescu, Ostrov, Pecineaga, Peştera, Saraiu, Topalu, Tuzla şi Valu lui Traian.
 
Alte 39 de localităţi nu au contracte, dar vor acţiona cu utilaje proprii. Este vorba despre unităţile administrativ-teritoriale Băneasa, Hârşova, Negru Vodă, Techirghiol, 23 August, Adamclisi, Albeşti, Aliman, Amzacea, Bărăganu, Cerchezu, Chirnogeni, Ciocârlia, Cobadin, Cogealac, Comana, Cuza Vodă, Deleni, Fântânele, Gârliciu, Ghindăreşti, Grădina, Independenţa, Ion Corvin, Istria, Lipniţa, Mihai Viteazu, Oltina, Pantelimon, Poarta Albă, Rasova, Săcele, Saligny, Seimeni, Siliştea, Tîrguşor, Topraisar, Tortoman şi Vulturu.
 
Mereni şi Dumbrăveni sunt localităţi fără contract de deszăpezire, fără utilaje proprii sau închiriate şi fără stocuri de materiale antiderapante şi combustibil constituite.
 
În urma verificărilor, s-au mai constatat şi următoarele: localităţile 23 August, Ciocârlia şi Comana nu au constituite stocuri de materiale antiderapante şi combustibil, dar au alocate fonduri pentru achiziţionarea acestora; localităţile Albeşti, Aliman şi Independenţa nu au constituite stocuri de materiale antiderapante, dar au alocate fonduri pentru achiziţionarea acestora; comuna Amzacea nu are stocuri de materiale antiderapante constituite şi nici sume alocate în acest sens. Alte localităţi care nu au constituite stocuri de combustibil, dar care au alocate fonduri pentru achiziţionarea acestuia sunt: Amzacea, Cerchezu, Cobadin, Deleni, Poarta Albă, Topraisar.
 
Sursa foto: Ziua de Constanța
 
Citește și:

Anunţ important făcut de CNAIR. Sunt vizate contractele de deszăpezire

Prefectura a finalizat controlul. Doar 29 de localităţi din judeţ au încheiat contracte de deszăpezire!

Valoarea estimativă a programului de deszăpezire pentru sezonul rece este de peste 3 milioane de euro (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii