Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MapN Autoevaluarea activităţii Departamentului pentru Politica de Apărare

ro

06 Feb, 2017 20:19 1373 Marime text
În prezența secretarului de stat Mircea Duşa, Departamentul pentru Politica de Apărare şi Planificare (DPAP) a desfăşurat, astăzi, şedinţa de autoevaluare a activităţii din anul 2016.

Obiectivele de performanță  asumate de DPAP pentru anul trecut în cooperarea internaţională în domeniul apărării au urmărit consolidarea profilului României în cadrul NATO și pe dimensiunea de securitate și apărare a Uniunii Europene. „Departamentul a asigurat o abordare cuprinzătoare şi unitară a celor trei dimensiuni politico-militare în care România este angrenată, respectiv NATO, UE şi parteneriatul strategic cu SUA, aceste instituţii constituind pilonii securităţii naţionale”, a precizat secretarul de stat Duşa.
În plan intern, prin structura de planificare integrată a apărării, Departamentul a pus la dispoziția conducerii MApN elementele necesare în luarea deciziilor referitoare la soluțiile imediate dar și pe termen mediu și lung pentru întăririrea capacității operaționale a armatei.   

Politica de cooperare militară internațională care va fi promovată de DPAP în anul 2017 va avea în vedere valorificarea poziţiei geostrategice şi fructificarea oportunităţilor de promovare a statutului României ca pilon regional de stabilitate în flancul estic al Alianţei. Mircea Dușa a reiterat, în acest sens, atenția pe care DPAP o va acorda continuității strategice în cadrul NATO şi UE, îndeplinirii măsurilor din Planul de implementare a deciziilor Summit-ului NATO de la Varşovia, precum și dimensiunii militare a parteneriatelor strategice ale României, domeniu în care țara noastră va continua să se manifeste cu seriozitate și predictibilitate.

În domeniul planificării apărării, secretarul de stat a arătat că “suntem în fața unui examen foarte important, având în vedere că 2017 va fi primul an în care armata are la dispoziție un buget de două procente din PIB, la care se adaugă semnificative credite de angajament. Acest fapt reprezintă o mare responsabilitate pentru DPAP, care va trebui să găsească și să promoveze soluțiile prin care aceste resurse esențiale asigurate de guvern să poată fi investite nu doar integral ci mai ales eficient și transparent în programele majore de înzestrare asumate prin programul de guvernare aprobat în Parlament”.   


Sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii