Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Comandamentul Marinei Militare se lucrează. Şantierul se va termina în octombrie 2018! (galerie foto)

ro

26 Sep, 2016 00:00 4642 Marime text
Sediul Comandamentului Marinei Militare a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi consolidare. Zilele trecute, pe gardul care împrejmuieşte sediul instituţiei a fost amplasat un panou informativ care informează cu privire la faptul că lucrările de reabilitare au început la 12 septembrie, urmând să fie finalizate pe data de 31 octombrie 2018. De executarea lucrărilor de reabilitare se va ocupa Opal Construct SRL.
  
Reamintim că Unitatea Militară 02542 Focşani a obţinut de la Primăria Constanţa, pe data de 18 august, Autorizaţia de construire nr. 1218 pentru reabilitarea Cazărmii 477 de pe strada Remus Opreanu nr. 9 din Constanţa, adică fostul sediu al Statului Major al Forţelor Navale UM 02150, acum Comandamentul Flotei. Obiectul actului emis de autoritatea publică locală constă în „Lucrări de intervenţie la Pavilionul A (C1) din Cazarma 477 Constanţa - consolidare şi reabilitare pavilion A, reparaţii capitale pavilion B (C2), refacere suprafeţe betonate, alei, parcări“.
 
De asemenea, readucem în atenţie faptul că Primăria municipiului Constanţa a eliberat, pe data de 27 februarie 2015, şi certificatul de urbanism pentru „Lucrări de intervenţie la Pavilionul A din Cazarma 477 Constanţa - consolidare şi reabilitare Pavilion A, reparaţii capitale Pavilion B, reabilitare branşament termoficare punct termic RADET, reabilitare reţea alimentare cu apă, reabilitare reţea canalizare, grup electrogen şi platformă betonată, racord electric subteran de joasă tensiune, refacere suprafeţe betonate, alei, parcări“.

Despre Opal Construct SRL

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Opal Construct a fost înfiinţată în anul 2005, unic asociat fiind încă de la început şi figurând şi în prezent Niculai Munteanu, născut în 1929, la Saligny, cel care figurează şi ca administrator al firmei. Societatea funcţionează în prezent într-un sediu de pe strada Pescarilor. SC Opal Construct SRL are ca activitate principală „comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare“. La sfârşitul anului 2015, firma cu 81 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 41.520.875 de lei şi un profit net 4.135.479 de lei. SC Opal Construct are numeroase colaborări cu autoritățile publice locale și județene, atât din Constanța, cât şi din împrejurimi.

Monument istoric

Sediul Comandamentului Marinei Militare (cunoscut şi ca Sediul Amiralităţii sau Comandamentul Flotei) este un monument istoric aflat pe teritoriul municipiului Constanţa. Impozanta clădire a fost realizată de compania engleză „Danube and Black Sea Railway”, condusă de John Trevor Barkley, companie care a construit şi linia ferată Constanţa - Cernavodă (1858 - 1860). Construcţia s-a realizat după planurile arhitectului Alexandru Hristea Orăscu, între anii 1879 şi 1881, în stil neoclasic, cu frontoane, capiteluri şi statui decorative. A fost folosită vreme îndelungată ca hotel, iniţial numit „Terminus”, apoi „Carol”.
 
Prima denumire se datorează faptului că aici era capătul liniei ferate care ducea „La vii”, plaja oraşului de la sfârşitul secolului trecut.
După Primul Război Mondial, imobilul a fost preluat de Liga Navală „Yacht Club”, apoi de Cercul Militar, iar între anii 1925 şi 1927 devine cămin ofiţeresc. În anul 1958 este sediul unor întreprinderi locale, iar din 1978 devine sediul Comandamentului Marinei Militare. Între anii 1924 şi 1927, clădirea este supraetajată, iar intre anii 1982 şi 1983 se restaurează, păstrându-se stilul neoclasic.

Citeşte şi

Comandamentul Flotei s-a mutat. Ce se întâmplă cu sediul instituţiei declarat monument istoric (video)
 
Primăria Constanţa a emis un document important
Încă un pas pentru reabilitarea Comandamentului Flotei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii