Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenție pe Dunăre pentru scoaterea TAB-ului scufundat în timpul exercițiilor Saber Guardian 17

ro

21 Jul, 2017 15:42 3128 Marime text


În această după amiază au fost demarate operațiunile de scoatere din Dunăre a TAB-ului care s-a scufundat zilele trecute în timpul exercițiilor SABER GUARDIAN din cadrul NATO. La fața locului au ajuns utilajele necesare și se încearcă recuperarea vehiculului militar din Dunăre. 

Operațiunea de scoatere a mijlocului tactic scufundat este realizată cu ajutorul unor utilaje furnizate de un operator specializat civil, în cooperare cu structuri din M.Ap.N.



Reamintim că, în cadrul secvenţelor de instruire ale exerciţiului “ARGEDAVA SABER 17”, desfăşurat pe malul drept al braţului Borcea, în zona localităţii Borduşani, în data de 15 iulie, pe timpul exersării procedurilor de traversare a cursului de apă, echipajul unui transportor amfibiu blindat TAB-77 a raportat infiltrarea apei în interiorul transportorului.
 
Evenimentul face parte din gama de situații tactice luate în calcul de planificatorii exercițiului. Echipajul transportorului și forțele de sprijin special destinate pentru această situație au pus în aplicare procedurile de salvare și evacuare a personalului, care au funcționat conform standardelor și baremelor stabilite. Niciun militar nu a fost rănit pe timpul acestor operațiuni.
  
Evacuarea transportorului amfibiu blindat TAB-77 nu a fost posibilă pe loc, cu echipamentele standard din dotarea unității, ca urmare a caracteristicilor cursului de apă din zona respectivă.


 
În tot acest timp, navigația pe brațul Borcea s-a desfăşurat în siguranţă, locul de scufundare fiind balizat conform procedurilor, iar căpitania portului Fetești a fost informată.

Citește și: 

UPDATE. Comunicat de presă Un TAB s-a scufundat în timpul unui exercițiu la Feteşti. Aici au participat şi militari de la unităţi din Constanţa şi Medgidia

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii