Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Indemnizațiile membrilor consiliilor de administrație ale societăților comerciale și regiilor aflate în subordinea CL Constanța, majorate (document)

ro

27 Dec, 2017 00:00 3625 Marime text
Unul dintre proiectele de hotărâre care se află pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța din 28 ianuarie vizează stabilirea indemnizațiilor membrilor consiliilor de administrație ale societăților comerciale și regiilor aflate în subordinea Consiliului Local Constanța.
 
Astfel, aleșii locali urmează să aprobe majorarea cu 20% a indemnizațiilor membrilor consiliilor de administrație ale societăților comerciale și regiilor autonome aflate în subordinea Consiliului Local al municipiului Constanța, începând cu data de 1 ianuarie 2018.
 
„Potrivit prevederilor art. 8, alin. (2), și ale art. 37, alin.(2) din OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, remunerația membrilor neexecutivi ai consiliului de administrație este formată dintr-o indemnizație fixă lunară care nu poate depăși de două ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată, conform obiectului principal de activitate înregistrat de regia autonomă/societatea comercială la nivel de clasă, conform clasificației activităților din economia națională, comunicat de Institutul Național de Statistică anterior numirii. Conform art. 18 din Ordonanța de Urgență nr. 90/2017, remunerațiile brute ale administratorilor și ale directorilor prevăzute în contractele de mandat încheiate conform Ordonanței de Urgență nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 111/2016, cu modificările ulterioare, pot fi recalculate pentru a putea fi puse în acord cu noile contribuții sociale obligatorii datorate conform Legii nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, așa cum a fost modificată prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.
 
Astfel, față de noile reglementări legale anterior menționate, în vederea punerii în acord cu contribuțiile sociale obligatorii datorate, este oportună majorarea cu 20% a indemnizațiilor membrilor consiliilor de administrație ale societăților comerciale și regiilor autonome aflate în subordinea Consiliului Local al municipiului Constanța, începând cu data de 1 ianuarie 2018.
 
Față de cele mai sus menționate, în temeiul prevederilor art. 45, alin. 6 din Legea 215/2001 a administrației publice locale, inițiez proiectul de hotărâre privind majorarea indemnizațiilor membrilor consiliilor de administrație ale societăților comerciale și regiilor autonome aflate în subordinea Consiliului Local al municipiului Constanța“, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta proiectul de hotărâre privind stabilirea indemnizațiilor membrilor consiliilor de administrație ale societăților comerciale și regiilor aflate în subordinea Consiliului Local Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii