Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fattoria Terrantica SRL a intrat în insolvenţă Mircea Băsescu - „Nu mai mergea afacerea“

ro

16 Apr, 2014 00:00 3011 Marime text
Fattoria Terrantica SRL, societate administrată de Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an, anunţă antitepari.ro. La această situaţie s-ar fi ajuns, conform declaraţiilor administratorului judiciar, din cauza unui „management mai puţin performant“ ce a determinat „parţial“ încetarea de plăţi.

În această ordine de idei, conform sursei citate, creditorii înscrişi la masa credală ar fi solicitat 12,98 de milioane de lei, puţin peste 600.000 de euro şi 10.000 USD. Administratorul financiar a respins cereri de creanţă a căror valoare se ridică la 8,2 milioane de lei.
Potrivit tabelului preliminar al creanţelor, publicat de administratorul judiciar în luna martie a acestui an, ar fi fost acceptate cereri de înscriere la masa credală a Fattoria Terrantica SRL în valoare totală de 6.134.376,74 de lei, 2.335.828,80 lei reprezentând creanţe admise sub condiţie.
Am încercat să aflăm şi punctul de vedere al lui Mircea Băsescu, administratorul firmei. Acesta a declarat că societatea a intrat într-adevăr în insolvenţă, la începutul lui 2014. „Este adevărat, noi am solicitat intrarea în insolvenţă“. Motivul? Băsescu a mărturisit senin: „Pentru că nu mai mergea afacerea. E atât de simplu… Ca atâtea alte firme din România. Că dacă mergea, nu am mai fi solicitat insolvenţa“, a explicat fratele şefului statului.

Mircea Băsescu a ţinut însă să sublinieze că suma solicitată de creditorii înscrişi la masa credală nu se ridică, în niciun caz, la valoarea mai sus menţionată. „E mult, mult prea mare suma. Cea reală e mult mai mică“. Fratele preşedintelui a precizat, de asemenea, că societatea nu are datorii la stat. „Firma asta nu are datorii la stat. Avem nişte litigii, dar nu datorii“, susţine Mircea Băsescu.
Fratele şefului statului a mai afirmat şi că societatea are active care pot fi valorificate, dar că „până la faliment mai e drum lung“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii