Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Mircea Titus Dobre, la ceas aniversar

ro

20 Dec, 2013 00:00 2432 Marime text
Mircea Titus Dobre, deputat PSD de Constanţa în Colegiul 7, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Social-democratul s-a născut pe 20 decembrie 1978 şi este absolvent al Liceului „Decebal” din Constanţa şi mai apoi al Universităţii „Spiru Haret" Bucureşti. De profesie economist, Dobre a urmat ulterior un master în Management politic la Institutul „Ovidiu Şincai”, iar după aceea Studii Politice Europene la Şcoala Europeană din cadrul Consiliului Europei.

Din luna octombrie a acestui an, constănţeanul este membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.
Aşa cum se specifică în primul său raport de activitate, deputatul Dobre a susţinut, de-a lungul timpului, mai multe declaraţii politice, dintre care menţionăm „Solidaritatea Parlamentului European cu România în problema vizelor de călătorie în Statele Unite ale Americii şi Canada”, „Liberalizarea pieţei muncii”, „Deblocarea integrală a fondurilor europene”, „PDL se face de ruşine în opoziţie” şi „Lupta pe fondul evaziunii fiscale”.

În ceea ce priveşte iniţiativele legislative, deputatul Mircea Titus Dobre a susţinut reglementarea activităţilor de voluntariat, „astfel încât tinerilor să le fie recunoscut ca vechime în muncă acest tip de activitate”. Totodată, parlamentarul constănţean precizează că a propus înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru certificarea şi calificarea operatorilor economici eligibili, care facilitează participarea firmelor la licitaţiile publice. „Am iniţiat o lege prin care urmărim protejarea spaţiilor verzi şi stimularea plantaţiilor intra şi extra urbane. Este un proiect care poate fi implementat cu sume mici de bani, prin stimularea pepinierelor din proximitatea oraşelor. Proiectul va fi finanţat 20% de către Ministerul Mediului, iar 80% de către consiliile locale”, susţine Mircea Titus Dobre.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii