Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Danezul Erik Jantzen deţine zeci de mii de hectare de teren în Constanţa şi în restul ţării Schimbări de acţionariat în Constanţa Black Soil SRL!

ro

21 Nov, 2016 00:00 3767 Marime text
Asociaţii societăţii Constanţa Black Soil SRL, respectiv societatea Jantzen Development SRL, persoană juridică română, cu sediul în Bucureşti, Calea Floreasca nr. 133-137, asociat ce deţine 90% din capitalul social, din beneficiile şi pierderile societăţii Constanţa Black Soil SRL, reprezentată de Erik Jantzen, în calitate de administrator, Jantzen A/S (fostă Jantzen Development A/S), persoană juridică din Danemarca, cu sediul în Danemarca, strada Karlsludvej nr. 14, asociat ce deţine 5% din capitalul social, din beneficiile şi pierderile societăţii Constanţa Black Soil SRL, reprezentată de Erik Jantzen, în calitate de administrator şi unic asociat unic, şi Eric Jantzen, cetăţean danez, născut la data de 7.03.1959 în Danemarca, Lolland, cu domiciliul în Danemarca, strada Karlundvej nr. 14, asociat ce deţine 5% din capitalul social, din beneficiile şi pierderile societăţii, împreună reprezentând 100% din capitalul social, din beneficiile şi pierderile societăţii, persoană juridică română, cu sediul în satul Cocora, comuna Cocora, strada Principală nr. 7, biroul 11, judeţul Ialomiţa, înregistrată la oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, s-au reunit în şedinţă pe 10 octombrie 2016, pentru a stabili mai multe modificări în structura societăţii.
 
În urma şedinţei, s-a stabilit că societatea Jantzen Development SRL vinde către asociatul Jantzen A/S întregul număr de părţi sociale deţinute de societatea Jantzen Development SRl la societatea Constanţa Black Soil SRL, adică 18 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei fiecare şi o valoare totală de 180 de lei, aport în numerar. Părţile sociale se vând la valoarea lor nominală de 180 de lei, echivalentul a 300 DKK, la cursul 1 DKK = 0,5997 de lei.
 
În urma cesiunii de părţi sociale, structura asociaţilor societăţi Black Soil SRL şi participarea fiecărui asociat la capitalul social, beneficii şi pierderi sunt: asociatul Jantzen A/S are o participare de 95% din capitalul social şi deţine un număr de 19 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei şi o valoare totală de 190 de lei, aport în numerar, şi asociatul Erik Jantzen are o participare de 5% din capitalul social, respectiv din beneficii şi pierderi, deţine o parte socială, cu o valoare nominală de 10 lei, aport în numerar.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Erik Jantzen deţine mai multe societăţi comerciale precum: Agro Terenuri Constanţa SRL, Agro Terenuri Dobrogea SRL, Agro Amzacea SRL, Agro Chirnogeni SRL, Agro Cobadin SRL, Agro Mereni SRL, Amzacea Farmland SRL, Black Sea Farmland SRL, Chirnogeni Farmland SRL, Chirnoproject SRL, Constanta Black Soil SRL, Constanta Farmland SRL, Dobrogea Farmland SRL, Dobrogea Terenuri SRL, Jantzen Land Fund Societate în Nume Colectiv SRL.
 
Economica.net scria în 2015 că danezul Erik Jantzen este unul dintre cei mai activi investitori străini de pe piaţa terenurilor din România, fiind implicat, prin firmele sale, în tranzacţii însumând peste 28.000 de hectare în toată ţara, dar are şi propria fermă vegetală. Erik Jantzen a gestionat o fermă în Danemarca mai bine de 20 de ani şi, începând cu 1997, s-a implicat în înfiinţarea câtorva proiecte agricole semnificative în Europa Centrala şi de Est, mai exact în Cehia şi Slovacia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii