Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corneliu Idu îi dă replica lui Mazăre „Portul Constanţa nu este jucăria nimănui. Nici obiect de troc”

ro

30 May, 2014 00:00 4148 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, social-democratul Radu Mazăre, a făcut, în cursul zilei de miercuri, o serie de declaraţii pe tema transferului unui nou pachet de acţiuni ale Portului Constanţa de la Ministerul Transporturilor la administraţia publică locală. În acest sens, edilul-şef a declarat că cei mai mulţi operatorii portuari ar agrea acest transfer. Nici de data aceasta, Mazăre nu a ezitat să-i critice pe unii dintre oamenii de afaceri din port. „Mai e Idu, care mai are o problemă, c-a făcut o investiţie şi de-aia îl arde la fund. A făcut o investiţie în Portul Midia, pentru un terminal de gaz, unde, la licitaţie, când a participat, ca să facă a avut o clauză de trafic. Se obliga să facă un anumit trafic. În cazul în care nu face acest trafic, APC-ul trebuie să-i perceapă nişte penalităţi. A fost un scandal mare, i-au şi perceput o penalitate mare de 400.000 de euro, iar acum urmează să-i mai perceapă încă una de 700.000“, a explicat şeful municipalităţii constănţene.

Am solicitat o reacţie, pe această temă, din partea lui Corneliu Idu, unul dintre cei mai importanţi actori din Portul Constanţa din punct de vedere financiar. Prin intermediul unui mail, Idu a explicat: „E dificil să emiţi un răspuns civilizat unei persoane care-şi permite să facă afirmaţii vexatorii şi vulgare. Primarul Mazăre fie e în eroare, fie dezinformează. Acea clauză de trafic generatoare de arsuri în părţile dorsale (conform expresiei «elegante» folosite de primar) a fost declarată nulă de către instanţa de judecată, conform sentinţei civile 1247/MF din 08.04.2014, în dosarul 8410/118/2013”.
Totodată, Corneliu Idu a ţinut să menţioneze că, referitor la posibilul transfer al Portului Constanţa, îşi menţine opinia. „În ceea ce priveşte Portul Constanţa, îmi menţin punctul de vedere: portul nu este jucăria nimănui, nici obiect de troc, şi nici premiu pentru activitatea prolifică depusă în campanii electorale. De la strategie naţională, la jucărie locală e o distanţă colosală, iar reacţiile noastre sunt pe măsură”, a subliniat Corneliu Idu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii