Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contracte atribuite prin achiziţie directă CNACN a dat peste 53.000 de lei pentru firma care a deszăpezit căile de acces ale societăţii

ro

21 Jun, 2014 00:00 3011 Marime text
Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA (CNACN) a atribuit, prin achiziţie directă, societăţii SC Branic SRL contractul pentru prestarea de servicii de deszăpezire şi combatere a poleiului pe toate căile de acces aferente companiei, pentru suma exactă de 53.328,13 lei. Acesta este unul dintre cele 56 de contracte atribuite prin achiziţie directă de către CNACN în anul 2013.

Potrivit datelor înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, societatea câştigătoare, Branic SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 95, funcţionează din anul 1994. Îi are ca asociaţi pe Nicolae Stere şi pe Brand Nicolae, fiecare cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%, tot aceştia îndeplinind şi funcţia de administratori. Pe site-ul societăţii, sunt prezentate activităţile principale ce „se conturează în domeniul protecţiei, depoluării şi protecţiei mediului înconjurător prin mijloace specifice“. Mai exact, domeniul principal de activitate al firmei, potrivit Registrului Comerţului, este reprezentat de „activităţi şi servicii de decontaminare“.
Nicolae Stere şi Brand Nicolae nu sunt la prima asociere, aceştia figurând ca asociaţi şi în firmele Cris Invest SRL şi Tehnic Grup SRL, ambele radiate. De asemenea, numele lui Nicolae Stere mai este implicat şi în societatea Ant-Nic SRL, care, la ultima înregistrare în Registrul Comerţului, în anul 2002, apărea ca radiată, cu un capital subscris sub limita legală.

Datorii mari, capitaluri proprii reduse şi profituri considerabile

La sfârşitul anului 2013, societatea a declarat o cifră de afaceri de 1.534.235 de lei, un profit net al exerciţiului de 11.331 de lei şi un număr mediu de 33 de salariaţi. Potrivit analizei publicate pe platforma online vrajitorul.com, nivelul datoriilor în total activ este semnificativ mai mare comparativ cu media industriei din care face parte, firma are capitaluri proprii foarte reduse, evoluţia cifrei de afaceri este mult mai slabă decât cea a industriei din care face parte şi, cu toate acestea, marja profitului net este ridicată, având în vedere industria din care face parte.
În Registrul Comerţului, societatea Branic SRL figurează cu starea „fuziune prin absorbţie“. În Monitorul Oficial nr. 1630/2006, este înregistrată această schimbare, în care se menţionează că, în urma hotărârii Adunării Generale a Asociaţilor, s-a hotărât fuziunea celor două societăţi prin absorbţia societăţii Cris Invest SRL de către Branic SRL. Potrivit acestora, schimbările de la nivelul societăţii au avut scopul de a asigura o politică de marketing şi managerială unitară pentru derularea activităţilor care intră în obiectul lor de activitate, folosirea optimă a resurselor materiale şi umane de care dispun, dar şi reducerea preţurilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii