Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Centrul Local de Combatere a Bolilor la animale s-a întrunit în ședință de urgență

ro

11 Feb, 2017 11:11 2247 Marime text
Ca urmare a Notificării nr.1935/10.02.2017 transmisă de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, privind suspiciunea a  zece noi cazuri de Influență Aviară (Gripă Aviară), la cadavre de păsări domestice, identificate în două locații din localitatea Almalău, comuna Ostrov, pentru împiedicarea răspândirii acestei boli către efectivele de păsări domestice și pentru a reduce gravitatea efectelor economice generate de evoluția acestei boli pe teritoriul județului nostru, Centrul Local de Combatere a Bolilor la animale s-a întrunit în ședință de urgență, anunţă, într-un comunicat de presă, instituţia prefectului judeţului Constanţa.

Până la confirmarea sau infirmarea focarului de boală, se vor aplica măsurile de combatere stabilite prin Planul de măsuri care se impune pentru prevenirea și neutralizarea cazurilor de influență aviară.
 
Ca măsură suplimentară, DSVSA Constanța a decis uciderea păsărilor din cele două exploatații non-comerciale în care a fost declarată suspiciunea de influență aviară.
 
Autoritățile publice locale vor dispune măsurile necesare pentru popularizarea și informarea deținătorilor de păsări asupra măsurilor care se aplică pentru prevenirea răspândirii bolii.
 
Măsurile ce se aplică în exploatații în cazul suspicionării focarelor se vor aplica în continuare până când suspiciunea gripei aviare din acestea va fi exclusă de către autoritatea competentă.
 
DSVSA Constanța va notifica Instituția Prefectului – Județul Constanța asupra oricărei modificări a situației existente privind evoluția acestei boli pe teritoriul județului Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii