Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Companiile KazMunayGas, CEFC si KazMunayGas International pregătesc mai multe investiţii în ţara noastră. Ce domenii au în vizor

ro

22 May, 2017 18:42 2783 Marime text
Premierul Sorin Grindeanu a reafirmat deschiderea Guvernului României față de investițiile străine, cu prilejul întâlnirii pe care a avut-o astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanți ai companiei naționale de petrol și gaze din Kazahstan – KazMunayGas, ai subsidiarei acesteia – KazMunayGas International și ai China Energy Company Ltd. (CEFC), viitorul acționar principal al KazMunayGas International.

”Suntem foarte deschiși la tot ceea ce înseamnă investiții în România, am demonstrat deja asta prin măsurile luate și vă pot asigura că vom avea aceeași deschidere și în viitor”, a declarat șeful Executivului.


La rândul lor, reprezentanții investitorilor din Kazahstan și China au apreciat abordarea pozitivă a Guvernului României și au exprimat interesul pentru dezvoltarea cooperării în mai multe domenii, inclusiv cel al energiei, infrastructurii, dar și cel financiar și bancar.

Reprezentanții KazMunayGas International au prezentat de asemenea planurile de dezvoltare ale companiei în țara noastră și în regiune.

Deținut integral de KazMunayGas, KazMunayGas International este prezent în 11 țări și deține rafinăriile Petromidia Navodari (cea mai mare unitate de profil din România) și Vega Ploiesti (cea mai veche rafinărie în funcțiune), dar și rețele de distribuție de carburanți (Rompetrol) în România, Bulgaria, Moldova, Georgia, Franța și Spania.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ioan 26 May, 2017 12:09 Investițiile și strategiile KMGI s-au dovedit a fi de real succes pentru Rompetrol. Comparați de unde au preluat cele doua rafinării, Vega și Petromidia, și uitați-vă unde au ajuns astăzi.
  • Mija 26 May, 2017 12:07 Suntem, încă, în planul celor de la KMGI și CEFC pentru „Drumul mătăsii”, dar nu știu câtă răbdare vor mai avea. Trebuie semnat memorandumul pentru investiții. Dacă nu, banii se vor duce în altă parte.
  • Alex 26 May, 2017 12:05 România are nevoie de acest parteneriat. KMGI și-a demonstrat valoarea.