Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Colorează-ţi viaţa altfel... fără droguri!” Concursul „Mesajul meu antidrog”, lansat la Constanţa (galerie foto)

ro

22 Mar, 2014 00:00 3920 Marime text
„Mesajul meu antidrog” are răsunet la Constanţa. Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa a lansat, vineri, cea de-a XI-a ediţie a concursului desfăşurat la nivel naţional „Mesajul meu antidrog”. Anul acesta, motto-ul care guvernează campania este „Colorează-ţi viaţa altfel... fără droguri!”. Totodată, în cadrul evenimentului au fost premiaţi şi elevii participanţi ai ediţiei precedente a competiţiei, unde trei licee din judeţul Constanţa au fost pe podium la secţiunile „grafică”, „fotografie digitală” şi „film de scurt metraj”.
 
Concursul se adresează unităţilor de învăţământ gimnazial şi liceal. La ediţia precedentă s-au înscris 128 de şcolari din Constanţa, Murfatlar, Ovidiu, Hârşova şi Năvodari. Elevii de gimnaziu au participat la secţiunile de arte vizuale (grafică, pictură, poster), în vreme ce profesorii coordonatorii şi liceeni au preferat secţiunile de eseu literar, pagina web, fotografie digitală, spot şi film de scurt metraj.
 
„Concursul acesta este de-o seamă cu Agenţia Naţională Antidrog şi ne bucurăm de acest lucru cu fiecare ediţie ce se încheie. Proiectul are drept scop implicarea elevilor în diferite activităţi împotriva consumului de stupefiante şi creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber”, a declarat, în deschidere, comisarul-şef Marius Cristian Oprişan, şeful Centrului Antidrog Constanţa. Alături de el, la evenimentul de lansare a celei de-a unsprezecea ediţii a concursului, au participat şi inspectorul general adjunct Adriana Oprea, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, şi Marian Ţuţuianu, din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Constanţa. „Am lucrat şi eu la acest proiect încă din anul 2006 şi mă bucur să afirm că această competiţie a reprezentat o rampă de lansare pentru mulţi tineri care s-au implicat, iar acum au o carieră frumoasă în acest domeniu”, a declarat liderul compartimentului tineret din cadrul DJST Constanţa.
 
Concursul se adresează tuturor tinerilor din învăţământul preuniversitar, atât din mediul urban, cât şi din zonele rurale. Obiectivele specifice ale programului prevăd dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, precum şi creşterea influenţei factorilor de protecţie pentru evitarea sau cel puţin întârzierea debutului consumului de alcool, tutun şi droguri.
 
La finalul întrevederii a fost proiectat filmul care a câştigat locul I la nivel naţional, realizat de elevele din cadrul liceului Tehnologic „Ioan Podaru” din Ovidiu. „Este povestea unei fete simple care doreşte să evolueze, dar ca toţi adolescenţii are unele probleme şi atunci exagerează. Se găseşte într-un anturaj greşit şi reuşeşte să scape din acest cerc vicios cu ajutorul mamei sale”, a descris acţiunea scurtmetrajului una dintre elevele premiate ale liceului din Ovidiu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii