Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune premierul Mihai Tudose despre solicitarea vicepremierului Shhaideh privind sesizarea Curții Constituționale a României în dosarul Belina

ro

10 Oct, 2017 09:22 1624 Marime text
Premierul Mihai Tudose a afirmat, luni, că vicepremierul Sevil Shhaideh a făcut o solicitare privind sesizarea Curții Constituționale a României (CCR) în dosarul Belina, iar ministrul Justiției, Tudorel Toader, caută o încadrare a acțiunii, informează Agerpres.ro. 
 

 "Doamna ministru Sevil Shhaideh a făcut o solicitare în acest sens. Eu am adresat-o ministrului Justiției. Domnul ministru al Justiției a venit în ședința de Guvern și ne-a prezentat faptul că a primit scrisoarea și că încearcă să elaboreze un răspuns. De fapt, să încerce să vadă în ce măsură își poate fundamenta un document către Curtea Constituțională. De atunci, n-a mai venit cu răspunsul (...) Trebuie să am un feed-back de la Ministerul Justiției, de la domnul profesor, care înțeleg că încă caută o încadrare a acțiunii", a spus Tudose, întrebat la Antena 3 dacă Guvernul va sesiza CCR în dosarul cu privire la lacul Belina.

 
Potrivit lui Tudose, în ședința de Guvern amintită, ministrul Justiției a avut argumente atât în favoarea, cât și argumente în defavoarea acestui demers. "A rămas că se duce acasă să cerceteze", a precizat Tudose.
 
De asemenea, întrebat dacă, în condițiile în care Ministerul Justiției trimite către Guvern documentația, va fi sesizată CCR pe această speță, Tudose a spus: "Numai după ce văd care sunt argumentele. Îmi fac și eu evaluarea, fiindcă eu răspund de acest lucru".
 
Sursa:  Agerpres.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii