Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu“, aprobat de Guvern. „Profitul“ - un termen încă necunoscut

ro

26 May, 2015 00:00 2195 Marime text


Premierul Victor Ponta a emis hotărârea de Guvern privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 pentru Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu / Constanţa SA.

Instituţia aflată sub autoritatea Ministerului Transportului are venituri totale previzionate în valoare de 18.412.420 de lei, din care 7.500.000 de lei reprezintă subvenţii. Din totalul cheltuielilor previzionate pentru anul în curs, Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ (AIMK) prevede că va înregistra cheltuieli cu personalul de peste 12 milioane de lei şi peste 2 milioane de lei cu bunuri şi servicii, iar alte 3,3 milioane reprezintă alte cheltuieli de exploatare. Un capitol interesant este cel dedicat veniturilor obţinute din fonduri europene, unde regăsim cea mai generoasă sumă: peste 63 de milioane de lei. Din această sumă, 30 de milioane sunt cheltuieli eligibile din fonduri europene. Alte 36.400.000 de lei reprezintă cheltuieli pentru investiţii. Potrivit directorului interimar al AIMK, Bogdan Artagea, sumele provenite din fonduri europene reprezintă finanţarea unui proiect european. „Este vorba despre etapa a II-a din cadrul «Proiectului de reabilitare a platformelor de staţionare aeronave». Proiectul prevede modernizarea celor două platforme şi schimbarea durităţii, fapt ce va permite staţionarea oricărui tip de aeronavă pe oricare dintre cele două platforme“, a explicat, pentru ZIUA de Constanţa, directorul aeroportului. În cadrul aceluiaşi plan al bugetului de venituri şi cheltuieli, conducerea aeroportului prevede ca, până la sfârşitul anului, numărul mediu de salariaţi să fie de 274, dar şi alocarea a 5.000.000 de lei de la buget. Nu în ultimul rând, în acelaşi document apar o sumă restantă de 298.000 de lei, precum şi o creanţă de 1.500.000 de lei. Interesant este că, pentru anul acesta, AIMK nu prevede niciun leu profit. Amintim aici că, anul trecut, ZIUA de Constanţa nota că situaţia financiară a Societăţii Naţionale Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu SA nu este una tocmai roz, fapt reieşit dintr-un raport al societăţii de verificare şi monitorizare firme RisCo.
 
Despre situaţia financiară a aeroportului, aşa cum era ea monitorizată anul trecut, puteţi citi mai multe pe ZIUA de Constanţa:
 
Ce explicaţii au CA-ul şi directorul general: Aeroportul Mihail Kogălniceanu, într-o situaţie financiară instabilă (documente)
 
Hotărârea de Guvern privind aprobarea BVC al Societăţii Naţionale AIMK a fost publicată în Monitorul Oficial al României, partea 1, nr. 355 din 22 mai. Documentul a fost semnat de premierul Victor Ponta şi contrasemnat de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, şi de ministrul Muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice, Rovana Plumb.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii