Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amendă de 25.000 de lei de la Garda de Mediu Ferma de ovine a societăţii Alnawres SRL riscă să fie închisă la sfârşitul lunii

ro

28 Aug, 2015 00:00 3164 Marime text
Ferma de ovine de la Poiana, ce funcţionează pe societatea Alnawres SRL, riscă să fie închisă de APM Constanţa dacă, până pe data de 30 august, nu va închide cele zece gropi neconforme în care sunt aruncate leşurile animalelor sacrificate.
 
Anunţul a fost făcut ieri de prefectul judeţului Constanţa, Constantin Ion, în cadrul unei conferinţe de presă. „Pe data de 25 august, la sediul firmei Alnawres SRL s-a deplasat comisia comună de control, constituită în baza ordinului prefectului nr. 394/24.08.2015, având următoarea componenţă: Anca Niţe, de la DSP (n.r. Direcţia de Sănătate Publică) Constanţa, Georgeta Marinescu, de la DSP Constanţa, Anca Dobrescu şi Cristian Sima, de la Garda Naţională de Mediu Constanţa, Cristiana Linte, de la DSVSA (Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor) Constanţa, Nicoleta Gula, de la Prefectura Constanţa. La momentul controlului, s-a constatat că la limita de nord, în apropierea gardului, sunt prezente resturi de animale, îngropate în zece gropi, care degajau un miros prestilenţial de leşuri în putrefacţie. La momentul controlului, s-a constatat şi o densitate apreciabilă de muşte“, a declarat prefectul.
 
Echipa de control a mai constatat că deşeurile de origine animală sunt depozitate temporar într-o singură ladă frigorifică, amplasată într-un spaţiu fără destinaţie specială, spaţiu, de altfel, subdemensionat. Pentru depozitarea deşeurilor de origine animală în alte locuri decât cele organizate, DSVSA Constanţa a aplicat o amendă de 2.000 de lei. Totodată, s-a impus măsura redimensionării spaţiului de depozitare a deşeurilor de origine animală pe categorii de subproduse. „Societatea a fost amendată şi de Garda de Mediu Constanţa cu suma de 25.000 de lei. Până la data de 30 august, firma este obligată să desfiinţeze zece gropi în care erau aruncate leşurile animalelor. Dacă nu le desfiinţează până atunci, APM Constanţa va închide ferma, care funcţionează pe societatea Alnawres“, a mai spus Constantin Ion.
„Prefectura Constanţa va sesiza Primăria Ovidiu să deratizeze şi să igienizeze întreaga localitate Poiana“. Controalele la SC Alnawres SRL vor fi reluate pe data de 30 august, pentru a stabili dacă deficienţele constatate au fost remediate.
 

Ce spune Registrul Comerţului

Despre societatea Alnawres SRL, Registrul Comerţului, consultat pe data de 26 august 2015, arată că a fost înregistrată în anul 2013 şi are sediul social în satul Poiana, oraşul Ovidiu, Ferma Poiana. Capitalul social subscris este de 964.130 de lei, integral vărsat, compus din 96.413 părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociat unic şi administrator al societăţii, care se ocupă de „activităţi auxiliare pentru creşterea animalelor“, este Hasan Subhi Hasan Hamdan, născut pe 14.01.1970, în Iordania.

Iordanianul, prins pe picior greşit şi în luna aprilie

Hasan Subhi Hasan Hamdan nu se află la primul contact de această natură cu oamenii legii. Pe data de 1 aprilie 2015, pe strada Portului din oraşul Ovidiu a fost depistat un tir care transporta 229 de ovine. Deoarece existau date şi indicii cu privire la provenienţa ilicită a animalelor vii, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al IPJ Constanţa şi lucrătorii din cadrul DSV au efectuat un control la sediul social din satul Poiana al unei societăţi comerciale. Cu ocazia controlului documentelor firmei, s-a stabilit că administratorul SC Alnawres SRL Poiana, cetăţean iordanian, nu poate justifica suma de 85.927 de lei ce aparţine societăţii, sens în care s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect“. În fapt, poliţiştii au constatat că afacerea cu oi este curată, însă Hasan Subhi Hasan Hamdan şi-a însuşit suma amintită aparţinând societăţii, al cărei unic administrator şi asociat este, în mod nejustificat şi fără să o înregistreze în contabilitate.
  
Citeşte şi 

Locuitorii şi-au făcut dreptate: Ferma de ovine din Poiana, amendată şi de DSVSA Constanţa, şi de Prefectură
 
Iordanian ce deţine afaceri cu oi la Ovidiu, prins pe picior greşit de poliţişti
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii