Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Abateri grave de la prevederile legislative“ Un ofertant la licitaţia pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa s-a plâns la CNSC! (galerie foto+documente)

ro

27 Jul, 2016 00:00 3825 Marime text

 
Cazinoul din Constanţa este urmărit de ghinoane. Transferat în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), monumentul istorie se pare că nu are şanse de a fi reabilitat prea curând.
 
Prima licitaţie, organizată în luna mai 2015 în vederea selectării constructorului nu a avut niciun rezultat, din cauza numeroaselor contestaţii. Anul acesta, pe 11 mai, CNI a reluat o altă licitaţie pentru lucrările de reabilitare şi restaurare a Cazinoului, dar nici aceasta nu s-a finalizat cu declararea unui câştigător. Contestaţia depusă de către unul dintre ofertanţi, Aedificia Carpaţi, a dus la suspendarea procedurii.

Citeşte şi:

Pe 21 iulie unul dintre ofertanţi a solicitat modificarea unei prevederi din caietul de sarcini. Ceea ce l-a nemulţumit pe ofertant este „existenţa unei identităţi între experţii prevăzuţi în fişa de date a achiziţiei, situaţie în care există obligaţia CNI de a preciza, în mod expres, dacă la întocmirea documentaţiei de atribuire a avut în vedere necesitatea existenţei a câte două persoane atestate MCPN, domeniul 1, specializarea E şi două persoane atestate MCPN domeniul 4 specializarea E sau este doar o eroare de scriere“. „Conform Registrului specialiştilor şi experţilor atestaţi, calitatea de expert conservare/restaurare decoraţii piatră, structură şi/sau ceramică atestat MCPN, domeniul 9, specializarea E, respectiv expert conservare/restaurare lemn, atestat MCPN, domeniu 8, specializarea E este deţinută de o singură persoană. De asemenea, potrivit Registrului specialiştilor şi experţilor atestaţi MCPN coroborat cu registrul experţilor tehnici autorizaţi MDTP, nu este înregistrată nicio persoană ca fiind expert tehnic, atestat MCPN specializarea E, domeniul 1 - restaurare arhitectură şi expert tehnic, atestat MCPN specializarea E domeniul 4 - inginerie consolidare sau restaurare structuri istorice“, se precizează în notificarea semnată de unul dintre ofertanţi.  „Vă solicităm completarea/modificarea/luarea unor măsuri de remediere a cerinţelor din fişa de date a achiziţiei în sensul acceptării pentru poziţiile 13, 14 atât a unor experţi, cât şi a unor specialişti MCPN având în vedere că menţinerea acestor cerinţe în forma în care au fost publicate va conduce la anularea procedurii de atribuire fiind vorba de abateri grave de la prevederile legislative care afectează procedura de atribuire. În concluzie, vă solicităm să dispuneţi măsurile care se impun conform celor solicitate. În cazul în care nu veţi dispune măsurile solicitate vom formula contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor", se mai precizează în notificarea transmisă CNI pe 21 iulie. Se pare ca ofertantul a şi depus contestația, întrucât procedura a fost suspendată în data de 25 iulie.

Procedura publică, suspendată

Compania Naţionala de Investiţii anunţase organizarea şi desfăşurarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Servicii de proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii inclus în Programul naţional de construcţii de interes public sau social - Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa“. Potrivit anunţului de participare 168128 / 11.05.2016, publicat pe SEAP, contractul presupune elaborarea proiectului tehnic (PT), a documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (DTAC), a detaliilor de execuţie, asistenţă tehnică pe durata executării lucrărilor din partea proiectantului şi execuţia lucrărilor aferente consolidării şi restaurării. Valoarea estimată a contractului este de 31.608.903 lei, din care diverse şi neprevăzute 5.260.763 lei, compusă din:
  • Servicii de proiectare şi asistenţă tehnică a proiectantului - 1.701.885 lei,
  • Cheltuieli pentru investiţia de bază - 24.601.930 lei,
  • Organizare de şantier - 44.325 lei
  • Cheltuieli diverse şi neprevăzute aferente activităţii de proiectare (20% conform HG 28/2008) - 340.377 lei
  • Cheltuieli diverse şi neprevazute aferente execuţiei lucrărilor (20% conform HG 28/2008) - 4.920.386 lei.

Ce condiţii au fost impuse ofertanţilor

Garanţia pentru participare depusă în cuantum de : 400.000 de lei. Ofertantul nu trebuie să fi fost condamnat în ultimii 5 ani, printr-o hotarâre definitivă şi irevocabilă, pentru fraudă, corupţie, spălare de bani, activităţi criminale. Cifra medie de afaceri globala pe ultimii 3 trei ani (2013, 2014, 2015) să fie cel puţin egală cu suma de 52.600.000 de lei. Ofertanţii vor face dovada prestării unor servicii de proiectare similare cu cele care fac obiectul prezentei proceduri. Acestea vor avea o valoare cumulată de minim 1.700.000 de lei, exclusiv TVA la nivelul a cel puţin 1 contract, maxim 3 contracte de servicii prestate în ultimii 3 ani.

Responsabili de atribuirea contractului

Persoane responsabile cu atribuirea contractului din partea Autorităţii Contractante precum şi persoanele din cadrul autorităţii contractante ce pot influenţa continutul documentaţiei de atribuire şi/sau procedura de atribuire: Manuela Irina Pătrăşcoiu - director general, Daniela Ileana OrodeL - director economic, Valentin Cheraţoiu - director Roxana Negoiţă - şef Serviciu Juridic;
Luiza Andrei - şef Serviciu Urmarire Contracte de Lucrări şi Servicii, Florina Cristina Scurtu - şef Serviciu Achiziţii.
 
Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este de 27.06.2016 ora 10.00. Acestea vor fi deschise pe data de  27.06.2016, ora 12.00. Licitaţia pentru restaurarea Cazinoului este deja la a treia încercare, costul estimat pentru lucrări fiind de 31,608 milioane de lei. Dacă această licitaţie va fi atribuită, lucrările ar trebui să dureze cel mult 7 ani.
 
În secţiunea Documente puteţi vizualiza anunţul de participare la procedura publică organizată de Compania Naţională de Investiţii, precum şi Notificarea remisă Companiei Naţionale de Investiţi de către un ofertant.

Citeşte şi:

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii