Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea s-a racit in toata tara

ro

12 Dec, 2009 14:37 848 Marime text

Potrivit www.realitatea.net, vremea a intrat într-un proces de răcire uşoară, care va continua şi în zilele următoare. De marţi, peste ţara noastră va sosi un aer uşor mai cald, care va mai ridica mercurul din termometre.

Astăzi aerul continental polar, ce coboară dinspre Câmpia Rusă, determină scăderea temperaturii. Maximele termice prognozate de meteorologi se încadrează doar între minus 3 şi plus 5 grade Celsius. Norii rămân pe cer aproape întreaga zi şi va ninge slab, pe arii restrânse, în sud-vest şi la munte. Şi în est ar putea cădea câţiva fulgi de nea.

În Capitală, după o noapte destul de rece, cu cer încărcat de nori urmează astăzi o zi mohorată. Totuşi şansele să vedem primii fulgi de nea este destul de redusă. La amiază, mercurul din termometre abia trece cu 1-2 grade peste pragul de îngheţ.

La munte, vremea continuă să se răcească, dar ninsoarea este slabă şi pe arii restrânse, aşa că o să fiţi obligaţi să amânaţi primul weekend de iarnă. Vântul suflă cel mult moderat. Duminică vremea va fi rece, cu cer temporar noros şi câteva ninsori slabe. La Predeal vor fi cel mult minus 5 grade şi chiar cu un grad mai frig la Sinaia şi pe Semenic. Pe Ceahlău, maxima va coborî până la minus 12 grade, iar la Stâna de Vale va rămâne la limita de îngheţ.

Duminică vine cu vreme rece. Dimineaţa, termometrele vor arăta valori negative în toată ţara, chiar la limita gerului în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei. Până la amiază temperaturile abia dacă vor trece peste pragul de îngheţ, cu 1-2 grade în majoritatea regiunilor. Doar în Banat se pot atinge 3-4 grade, în timp ce în jumătatea nordică a Moldovei maximele vor fi negative. Cerul va fi acoperit de nori aproape întreaga zi, dar va ninge slab şi izolat doar în Moldova, în vestul Olteniei şi la munte.

În Bucureşti, vremea de duminică nu ne îndeamna în niciun caz la plimbari în aer liber. Dimineaţă va fi frig, minus 5, minus 4 grade, iar la amiază nu vor fi mai mult de 1-2 grade. Cerul va rămâne noros, dar nu vor fi precipitaţii.

Luni, norii se răresc puţin şi lasă soarele să-şi trimită razele spre noi pentru scurt timp. Dimineaţă va fi la fel de frig ca în ziua precedentă, dar la amiază în sud maximele vor mai câştiga 1-2 grade. Meteorologii prognozează de la minus 3 grade, în nordul Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei, până la cel mult 4-5 grade în sud.

După o dimneaţă rece, în Capitală soarele se va arată, luni, timid printre nori şi va aduce în termometre 4 grade, valoare normală pentru data din calendar.

www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii