Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrei sa devii jandarm? Iata cum se poate

ro

27 Mar, 2010 13:40 5500 Marime text

jan_cosovo.jpgInspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, selecţionează candidaţi, pentru sesiunea de admitere 2010, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, la arma ,,Jandarmi', astfel:
Pentru instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor.
1. Academia de Poliţie ,,A.I.Cuza' Bucureşti - Facultatea de Drept, arma jandarmi, învăţământ de zi - 104 locuri, bărbaţi şi femei, fără discriminare, din care 5 locuri pentru rromi.

Categoria de personal - ofiţeri

2. Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica' Drăgăşani - 159 locuri, bărbaţi şi femei, fără discriminare, din care 5 locuri pentru rromi
Categoria de personal - subofiţeri
La recrutare, candidaţii de etnie rromă vor depune pe lângă documentele specifice şi o adeverinţă din partea unor organizaţii legal constituite ale rromilor, din care să rezulte că respectivul candidat face parte din această etnie.
Candidaţii care solicită înscrierea la concurs pentru Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza', se pot prezenta la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, până la data de 31.05.2010 iar cei care doresc să participe la concurs la Şcoala Militară de Subofiţeri, se pot prezenta până la data de 30.06.2010.
Datele cu caracter suplimentar, vor fi aduse în timp util la cunoştinţa persoanelor selecţionate.
Candidaţii selecţionaţi, vor intra în posesia tematicii şi bibliografiei de concurs la data luării în evidenţa unităţii.

Se pot adresa pentru recrutare, tinerii care au vârsta de până la 27 ani, împliniţi în anul participării la concurs, care posedă diplomă de bacalaureat (inclusiv elevii claselor a XII - a care nu au susţinut examenul de bacalaureat.

Pentru a putea participa la concursurile de admitere în instituţiile pentru formarea personalului Jandarmeriei Române- curs de zi -candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii:
1. Să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
2. Să cunoască limba română scris şi vorbit;
3. Să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;
4. Să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ;


5. Să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concurs;
6. Să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
7. Să fi obţinut la purtare, pe durata studiilor liceale, media generală de minimum 8 (opt);
8. Să fie declaraţi apt medical, fizic şi psihic;
9. Să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
10. Să nu aibă antecedente penale,sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
11. Să aibă înălţimea de minimum 1,70 m. bărbaţii şi 1,65 m. femeile.

La instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale, pentru arma jandarmi:
1. Academia Forţelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu' Sibiu, 3 locuri, pentru bărbaţi şi femei, fără discriminare;

2. Academia Tehnică Militară Bucureşti - 12 locuri pentru bărbaţi şi femei fără discriminare din care :

  • 5 locuri armament, aparatură artileristică şi sisteme de conducere a focului ;
  • 3 locuri blindate, automobile şi tractoare;
  • 3 locuri transmisiuni;
  • 1 loc calculatoare şi sisteme informative pentru apărare şi securitate naţională;

3.Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre "Basarab I" Piteşti - 2 locuri bărbaţi şi femei fără discriminare în specializarea tehnică de comunicaţii.

Detalii şi înscrieri la Serviciul Resurse Umane şi Pregătire Personal al I.J.J. Constanţa - Str. Mircea cel Bătrân, nr.108, tel. 0241/618969, int.24557 sau 24537.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bogdan 21 Sep, 2011 18:58 -"Salut ma numesc Bogdan Dumitru,si vreau sa devin si io Jandarm asta imi doresc.Sunt in clasa a-VIII-a vreau sa stiu cand,termin a-VIII-a este ceva liceu de jandarmi sau ce liceu trebe sa fac?...Vreau sa spun ca nus cu "medii bune" dar nu am ramas repetent.Vreau sa stiu ce trebe sa fac?Asta imi doresc io cel mai mult de mic eram pasionat de aceasta meserie.Vreau sa stiu ce trebuie sa fac ce liceu,si vreau sa va spun ca sunt din Baia Mare Vreau sa spun ca sunt nascut pentru asa ceva si nu pot sa renunt si nu voi renunta.Am 1.78 inaltime,va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac.Multumesc ca am putut sa scriu aici.